3 semne că trebuie să mergi cu laptopul la service

Share

Sistemele informatice sunt extrem de complexe, iar utilizarea unui computer poate aduce cu sine diverse probleme pe care nu le poți rezolva decât dacă ai cunoștințe specializate în domeniu.

Poate fi vorba despre defecțiuni hardware sau despre defecțiuni software, însă cum vei ști care sunt mai grave și care mai puțin grave sau ce soluții ai pentru fiecare dintre acestea? Posibil să nu știi aceste lucruri, însă ce poți face este să apelezi la ajutorul profesioniștilor care vin cu cele mai bune soluții în acest sens. 

Ecran negru sau albastru – ce e de făcut?

Unul dintre cele mai importante semne de care trebuie să ții cont atunci când hotărăști dacă mergi sau nu cu laptopul la service este dacă acesta afișează un ecran negru sau albastru. De obicei, este afișat un cod de eroare asociat cu acesta, eroare care poate fi provocată de supraîncălzirea calculatorului, de fișierele de sistem deteriorate, de lipsa de întreținere la nivelul hardware-ului, de incompatibilitatea sau driverele de dispozitiv învechite etc. În cazul în care este vorba despre un ecran albastru, calculatorul poate reporni în unele cazuri, în timp ce în alte cazuri poate să nu repornească. 

Dacă te confrunți cu această problemă, poate vei dori să apelezi la service laptopuri bucuresti, o soluție ideală atât pentru identificarea cauzei, cât și pentru rezolvarea efectului. 

Atacul virușilor 

Sistemul pe care îl folosești poate fi infectat cu virus, mai ales dacă prezintă semne precum comportamentul ciudat, încetinirea semnificativă sau încetinirea navigării pe internet. Pentru a evita situațiile de acest fel, este bine să activezi protecția oferită în timp real de un program antivirus, apoi să actualizezi în mod constant acest lucru. În cazul în care lucrurile scapă de sub control sau consideri că nu ești potrivită pentru a face acest lucru, apelează la serviciile unui profesionist în servicii de mentenanță laptopuri din bucurești. 

Un sistem extrem de lent 

Un sistem lent se manifestă, de fapt, printr-o viteză redusă de execuție a comenzilor adresate sistemului informatic. Este una dintre situațiile care pot avea cauze diverse: rezultatul actualizărilor de drivere învechite, actualizările sistemului de operare sau probleme ale bios-ului. 

Pentru a depăși problemele de acest fel, poate fi nevoie de verificarea spațiului de stocare și de ștergerea unor fișiere, de rescriere bios sau de scanarea harddisk-ului pentru a-i verifica integritatea. Oricare dintre acestea poate fi realizată cu ușurință de către profesioniștii din service-urile pentru laptopuri.

Share