home 1, EVENIMENT, POLITICA Prinţul Charles va fi Regele Carol al III-lea al României?

Prinţul Charles va fi Regele Carol al III-lea al României?

Share

Se prefigurează din nou cu tot mai multă verosimilitate posibilitatea ca Prinţul Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii, să devină regele României.

În urmă cu opt ani, pe 30 decembrie 2007, Majestatea Sa Regele Mihai I a semnat un act prin care practic Casa Regală a României renunţa la Legea Salică, prin care moştenitorii Tronului pot fi numai vlăstarele masculine descendente pe linie paternă.

De fapt, oricât de urât ar suna, problema Majestării Sale a început cu mulţi ani în urmă, când Regina Ana nu reuşea nicidecum să facă, în pofida perseverenţei Regelui Mihai, un băiat, ci numai fete, una după alta, toate frumuşele ca nişte mici prinţese.

Casa Regală trebuia să decidă încă de atunci cum rezolvă această gravă problemă dinastică, rămasă practic nerezolvată timp de jumătate de secol.

Renunţarea la Legea Salică, pe 30 decembrie 2007, (la exact 60 de ani de când Moscova, prin Andrei Ianuarevici Vîşinski, l-a forţat pe Rege să abdice) a fost probabil o încercare a lui Mihai I de a da o şansă ramurii feminine să îl propulseze pe Prinţul Nicolae în fruntea Dinastiei.

Nicolae este fiul Elenei, sora mai mică a Principesei Margareta. Ordinea succesorală la Tron ar fi fost, până mai ieri, probabil după trecerea în nefiinţă a Regelui nostru, următoarea: Margareta, Elena, apoi Nicolae.

Cine vorbeşte despre Regele Duda nu a priceput nimic din această poveste: Radu Duda nu putea niciodată decât să devină cel mult principe consort, dacă ar fi fost vreodată soţul Reginei Margareta.

Dar se pare că aceasta are alte priorităţi. Ca şi Elena. Ca şi Mihai Nicolae Medforth-Mills, de altfel un tip simpatic, pus pe vânturat mapamondul – dacă e să dăm crezare informaţiilor lansate de ieri încoace pe toate filierele posibile.

Profesorul Ioan Scurtu lansează, în acest context, teoria preeminenţei (încă) neexplicite a Legii Salice, adică a revenirii la tradiţie în Familia Regală.

Astfel, după ce a făcut eforturi să-şi găsească un urmaş legitim, Majestatea Sa a renunţat, iar acum se caută un succesor din familiile regale europene, pentru că realitatea este că din Mihai I nu mai există nici un succesor legal la Tron.

Aşa că Charles de Wales, înrudit de aproape cu Regele Mihai I, ar fi cel vizat de Casa Regală a României pentru altoi.

Charles este de altfel înnebunit după Transilvania / România şi domeniul său de la Viscri, din duodenul Transilvaniei profunde, a devenit un soi de centru de iradiere al turismului şi tradiţiei vechi româneşti transilvănene.

Acum, dincolo de personalitatea puţin controversată a acestui os domnesc european extrem de puternic pe linie dinastică, trebuie să recunoaştem că, exact aşa cum am spus de multe ori, în România republica şi-a dovedit şi lipsa de viabilitate, şi lipsa de tradiţie, şi fribilitatea organică.

O friabilitate caracteristică mai tuturor republicilor democratice din lume, care se înclină şi se răsucesc la orice cutremur mai serios, provocat de crize de toate felurile.

Ciudat este că eventuala venire a lui Charles pe Tronul României, ca impuls spre o stabilitate crescută a sistemului politic românesc, a fost provocată în urma destabilizărilor repetate impulsionate chiar de Moscova, aceeaşi care a dorit atât de mult să facă praf regalitatea în România, încă dinaintea celui de-al doilea război mondial.

Nu are deloc specialişti buni în inginerie geopolitică Kremlinul…

Citeşte şi
Prinţul Nicolae ar fi următorul în linie la succesiunea Tronului (The Telegraph)

Oficial, prinţul Nicolae este scos din linia de succesiune la Tron. Neoficial, presa britanică tot Read more

Casa Regală şi-a prezentat linia de succesiune dinastică

Casa Regală a României îşi prezintă linia de succesiune dinastică: Regele Mihai este şeful actual Read more

Motivul înlăturării Prinţului Nicolae din Casa Regală

AS Principele Nicolae ar fi fost înlăturat din linia succesorală la Tronul României după ce Read more

Rareş Bogdan despre pericolul teribil care paşte România

Rareș Bogdan face un rechizitoriu virulent evenimentelor petrecute în cazul crimelor din Caracal, vorbind despre Read more

Rovana Plumb despre România: “Ţara lui Liviu Dragnea”

Demența a cuprins PSD. Rovana Plumb a vorbit despre România, „ţara lui Liviu Dragnea!”. Declaraţia Read more

Acum v-aţi lămurit, din punctul de vedere al Moscovei, care e rostul sezonului european al României la Consiliul UE?

Acum v-aţi lămurit, din punctul de vedere al Federaţiei Ruse, care e rostul sezonului european Read more

Jobbik pune făţiş problema destrămării teritoriale a României

Partidul extremist maghiar Jobbik declară 2020 an comemorativ, la 100 de ani de la Trianon: Read more

Ambasada SUA, descriere exactă a situaţiei presei din România

Un document realizat de Ambasada SUA la București în anul 2016 descrie orientarea, calitatea și Read more

Le Figaro: Bolnavul Europei nu e Polonia sau Ungaria, e România

”Bolnavul Europei nu e Polonia, nici Ungaria, ci România”, scrie profesorul român Alexandru Călinescu într-un Read more

Traditii romanesti de nunta

Nunta inseamna mult mai mult decat petrecere din locatia unde are loc nunta. Daca in Read more

Share