Obosit de muncă, Ponta pleacă la Supercupa Europei

Share

Premierul Victor Ponta este la această oră la Tbilisi, în capitala Georgiei, la Supercupa Europei, după ce a obosit muncind pentru ţară.

Cu această ocazie, premierul Victor Ponta se va întâlni cu premierul georgian Irakli Garibașvili , dar și cu prim-ministrul Estoniei, Taavi Roivas.

Acest om face intenţionat. Prezenţa lui Ponta într-un punct nevralgic al relaţiilor din Rusia lui Putin şi SUA poate însemna multe lucruri.

Garibaşvili este prim-ministrul Georgiei din noiembrie 2013. El i-a succedat în funcţie lui Bidzina Ivanişvili, apropiatul său politic. Acest Garibaldi georgian a fost zece ani angajatul lui Ivanişvili, magnat georgian apropiat de cercurile actualei puteri ruse.

Garibaşvili acesta, cu care se vede la Tbilisi Ponta, a fost angajatul lui Ivanişvili la fundaţia de caritate a acestuia, la banca lui şi la casa de discuri a propriului său fiu, un rapper georgian.

Până a fost numit de Ivanişvili succesor al său, nimeni nu auzise de el.

Pe de altă parte, Taavi Roivas este inversul lui Garibaşvili. E cel mai tânăr şef de guvern din UE şi conduce un cabinet profund occidentalizat, continuatorul uneia dintre cele mai radicale reforme din Europa, care se vede: Estonia, stat aflat în pericolul de a fi atacat de Federaţia Rusă, e extrem de prosperă şi e şi membru NATO.

Supercupa Europei are loc chiar acum, între câștigătoarea Champions League, FC Barcelona, și câștigătoarea Europa League, FC Sevilla.

Acum două luni, pe 12 iunie, Victor Ponta a mers în capitala Azerbaijanului, Baku, la deschiderea Jocurilor Olimpice Europene şi s-a aflat în tribună alături de Vladimir Putin.

De la Baku, Ponta a sărit în avionul lui Erdogan şi s-a operat la genunchi. Acum în avionul cui va sări şi la ce se va mai opera?, că săptămâna viitoare poate că vine Jean Uncheşelu din conced şi-l ia la întrebări. Incomode tare…

Share