home EVENIMENT, POLITICA Oare ne trebuie un principe străin în Casa Regală?

Oare ne trebuie un principe străin în Casa Regală?

Share

Revine în prim-plan ipoteza de lucru a eventualei aduceri în fruntea Casei Regale a unui principe străin, din familiile domnitoare ale Europei. Această postare nu este o toană a noastră, într-o seară de duminică. Există date concrete. Le aveţi mai jos. Iată faptele.

Unul dintre fondatorii Mişcării pentru Regat şi Coroană (MRC), gălăţeanul Ioan Furtună, spune că succesiunea de la Regele Mihai I la urmaşul Său, mai devreme sau mai târziu, trebuia să se producă, fără doar şi poate. Este o aserţiune corectă.

Din MRC face parte cel puţin unul dintre foştii membri ANMR (Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei) care au părăsit această organizaţie din cauza nemulţumirilor legate de acapararea puterii în Casa Regală a României a aşa-zişilor “dudişti”.

Rotaru a demisionat din ANRM în decembrie anul trecut, alături de Lucia Hossu Longin şi surorile Coposu. MRC nu pare a dori un conflict deschis cu ANRM, dar nici nu acceptă chemarea făcută de aceasta la unitatea monarhiştilor din România.

Regalistul nu exclude posibilitatea ca România să fie condusă şi de o altă linie dinastică, prin altoirea cu un principe străin:

Ideea de monarhie este esenţială. Cine să fie monarhul rămâne o chestiune deschisă discuţiilor.

Astfel, revenim la o idee pusă pe tapet de noi în trecut.

Prinţul Charles va fi Regele Carol al III-lea al României?

După ce spune că “Principesa Margareta este o persoană educată, pregătită din toate punctele de vedere să conducă ţara“, gălăţeanul Ioan Furtună subliniază:

(…) salvarea acestei ţări, care se chinuieşte de 26 de ani, fără succes, să scape de comunism, nu poate veni decât de la monarhie. Actualul sistem şi-a dovedit neputinţa.

Ţara o duce prost, iar vina aparţine în exclusivitate celor care conduc treburile publice. Este momentul să ne întoarcem la monarhie.

Înapoi pe 15 aprilie 1866?

Problema este, aşa cum am mai explicat, că Familia Regală a României s-a autohtonizat, exact cum erau Sturzeştii, Bibeştii şi Cantacuzinii, care au determinat aducerea unui principe străin, după un plebiscit, organizat pe 15 aprilie 1866.

Diferenţa e că acum România are un trecut solid, de succes, ca monarhie constituţională şi nu trebuie organizat nici un referendum, pentru că Regele a abdicat şi republica populară s-a proclamat printr-un rapt făcut de o putere străină – URSS.

Azi, fata cea mai mare a Regelui nostru, Principesa Magareta, e soţia unui fost actoraş de provincie, despre care se crede (însă fără probe concludente) că ar avea legătură cu serviciile secrete române şi cu Stânga Reacţionară Filorusă, până de curând grupată în USL (pe care noi am numit-o Partida Rusă).

În aceste condiţii, osul domnesc românesc ar trebui cumva realtoit cu un principe străin, după metoda folosită de înaintaşii noştri la finalul secolului al XIX-lea, când a fost adus în România prinţul german Karl von Hohenzollern-Sigmaringen, viitorul glorios Rege Carol I.

Cele două direcţii divergente

Având în vedere mecanica desfăşurări lucrurilor, ne întrebăm dacă nu cumva MS Regele Mihai I intenţiona exact să aducă în fruntea Casei Regale pe altcineva, fix de această factură, lăsându-l în linia dinastică şi pe Prinţul Nicolae.

Altfel cum s-ar explica graba cu care Margareta şi Radu Duda s-au grăbit să-l înlăture pe Nicolae din linia succesorală? Să ne gândim puţin: mătuşa îşi înlătură nepotul din linia succesorală.

Urât, foarte urât, e monstruos, putem discuta zile-n şir despre natura umană, dar oare de ce s-a întâmplat asta? Şi de ce de atunci lucrurile parcă se tot accelerează? Se creionează, în opinia noastră, două direcţii principale de acţiune:

-o opţiune a Partidei Ruse este să se joace eventual, ca plan B sau C, de-a restaurarea monarhiei constituţionale, cu Margareta regină şi Duda principe consort, legaţi fedeleş de Sistemul Ticăloşit, şi un prim-ministru pilotat de acesta conducând România, spre bunul plac al tuturor coruptocraţilor din ţară, deveniţi (cum se observă bine de pe acum) monarhişti din oportunism.

Suntem pentru monarhie constituţională în România, dar vrem ca aceasta să fie ce trebuie, nu o nouă otravă aruncată de aceiaşi indivizi, care încearcă să sugrume ţara de foarte mulţi ani. O asemenea falsă regalitate ar discredita pentru totdeauna ideea de monarhie constituţională în ţara noastră, ca instituţie tipică democraţiilor liberale occidentale.

-se formează (şi are un mare succes) un curent de aşteptare pentru aducerea unui nou os domnesc, eventual un principe străin. O mare popularitate a câştigat-o Prinţul Charles al Marii Britanii, fiul Reginei Elisabeta a II-a, cel mai în etate nepot al Regelui Mihai I, descendent al Reginei Victoria şi al monarhilor europeni, inclusiv al Ţarilor Rusiei.

Vă daţi seama că acest om stă în ochii lui Putin ca piperul? Să ne amintim de o recentă campanie contra sa, în care s-a afirmat că dragostea lui pentru Transilvania ar avea legătură directă cu foarte mulţi străini, care au cumpărat păduri în Ardeal. Evident, veşnica temă cu străinii care ne cumpără ţărişoara.

Apoi, victimizat, a devenit foarte popular Prinţul Nicolae, acum aflat în surghiun, descendent, se spune, al lui Ieremia Movilă, fost domnitor al Principatului Moldovei în Evul Mediu.

Şi în cazul lui Nicolae am constatat prezenţa aceleiaşi propagande de tip rusesc. Prin metode insidioase, se încearcă acreditarea ideii că este un playboy iresponsabil, preocupat de ciclism şi femei, care nu ştie vorbi limba română şi are alte preocupări.

Nu în ultimul rând, constatăm că Simina Mezincescu a declarat că în realitate Regele Mihai ar fi fost operat pentru o aluniţă la obraz şi starea Sa de sănătate este mult mai bună decât se afirma de către “dudişti”.

Corelăm aceasta cu faptul că de pe contul de Facebook al Majestăţii Sale au dispărut toate postările, mai puţin comunicatul său sobru şi reţinut de pe 2 martie a.c.:

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

urmeazăPrincipesa Margareta se visează deja regina României

Citeşte şi
Ieri, Prinţul Nicolae de România a trimis un mesaj, care a fost citit la un
10 Mai este adevărata zi naţională a României, iar România este, de jure, în continuare,
Ieri ne întrebam ce s-a întâmplat cu diagnosticul de coşmar al Regelui? Este el real
Anunţul Casei Regale asupra scoaterii Prinţului Nicolae din succesiunea dinastică a dus la cele mai
Se prefigurează din nou cu tot mai multă verosimilitate posibilitatea ca Prinţul Charles, moştenitorul tronului
Majestatea Sa Regele Mihai I al României va susţine luni, de la 14:00, o conferinţă
Faptul ca Sirul va fi in Parlamentul Romaniei de ziua Sa, pe 25 octombrie 2011,
Ce urmează în cei trei ani de până la finalul domniei lui Mihai I e
De ce ar fi acceptat Basescu constient sa-si dea singur lovitura politica de gratie? Este
Vishinsky mi-a cerut sa ma supun Moscovei si a indraznit chiar sa bata cu pumnul
Share