home EVENIMENT Legea graţierii. Modificările săptămânii. Ce se graţiază în întregime şi ce nu

Legea graţierii. Modificările săptămânii. Ce se graţiază în întregime şi ce nu

Share

Prejudiciul trebuie achitat în termen de 2 ani. Senatorii din Comisia juridică au votat marţi modificări la proiectul Legii graţierii, iniţiat de fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache. La şedinţă a participat timp de o oră şi jumătate şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

 

Acesta a susţinut forma iniţială a proiectului, care prevedea pedepsele de până la cinci ani. Se graţiază în întregime pedepsele până la trei ani, nu cinci ani, din proiectul la Legea graţierii, cum propunea Guvernul.

 

Legea graţierii. Deţinuţii peste 70 de ani vor fi liberi. De exemplu, Dan Voiculescu

 

Dispar 3 ani din pedepsele de 3 – 10 ani Se graţiază în întregime pedepsele pentru cei cu vârste peste 70 de ani. Pedepsele celor de peste 60 de ani se înjumătăţesc. Cele pentru cei de peste 70 de ani ar urma să fie graţiate complet.

 

S-a votat condiţionarea graţierii de achitarea prejudiciului în termen de doi ani de la aplicarea graţierii. Discuţiile pe infracţiunile exceptate de la graţiere, unde Şerban Nicolae propune scoaterea faptelor de corupţie şi abuzului în serviciu, au fost amânate.

 

Carusel

 

Există atât de multe propuneri de modificare a Codului Penal şi Codului de procedură penală, încât e imposibil să ţii socoteala. Cele mai revoltătoare aparţin fostului preşedinte, Traian Băsescu. Subiectul a devenit unul de specialitate, etrem de dificil de urmărit.

 

De acum două luni, am atras atenţia că eact aceasta se urmăreşte: obscurizarea temei în comisiile Parlamentului. Astfel, aceleaşi lucruri ca în OUG 13 şi altele vor fi făcute tiptil, fără zarvă mare. Subiectul va fi greu de urmărit.

 

Momente de maximă tensiune

 

Românii vor constata numai rezultatul final, care va merge la Klaus Iohannis, la promulgare. Atunci va începe scandalul. Acela este documentul care va aprinde iar lucrurile. Problema este că şi aici există un clinci: proiectul va merge la promulgare la Klaus Iohannis la finalul sesiunii parlamentare, credem noi.

 

Apoi, vor fi 30 de zile, după care Klaus Iohannis e obligat să acţioneze: a) prin promulgare; b) prin retrimitere la Parlament. Este sigur că imediat parlamentarii vor fi convocaţi în sesiune extraordinară. EI vor retrimite infamul text legal la preşedinte. Tensiunea va creşte.

 

Alegeri anticipate?

 

Vor urma alte 30 de zile, la finalul cărora Iohannis va fi obligat să promulge legea. Ca să nu încalce Constituţia. Aceste 30 de zile vor fi cele de maimă tensiune, în a doua parte a verii. Singura soluţie pentru alde PSD va fi să retragă proiectul de lege.

 

Dacă nu vor face acest lucru, oricum PSD este terminat ca partid politic, mai devreme sau mai târziu. Şi-au dat foc la valiză. Nu credem că, după promulgarea la Legea graţierii, mai e cale de compromis până la alegeri anticipate.

 

Dacă nu se opresc cumva înainte…

Citeşte şi
Legea graţierii, împopoţonată cu noi amendamente

Proiectul parlamentar la Legea graţierii este garnisit de noi amendamente contra Justiţiei. Şerban Nicolae nu Read more

Legea graţierii. Care sunt cele cinci obiecţiuni ale CSM

Experţii Consiliului Superior al Magistraturii analizează proiectul Legii graţierii. Aceştia critică actul normativ aflat în Read more

Dottore Iordache pune pe tapet legea amnistiei și grațierii

Dottore Iordache, ministrul Justiţiei, a anunțat că va discuta cu premierul despre Legea amnistiei și Read more

Proteste în ţară privind OUG asupra graţierii. Timişoara în stradă

Noi proteste au avut loc în ţară contra Cabinetului Grindeanu. Manifestanţii s-au exprimat contra graţierii Read more

Protestele anti-PSD se mută acum la Palatul Parlamentului

Cei care au organizat online protestele contra PSD au anunţat că îşi mută acţiunea la Read more

Proteste în mai multe oraşe contra Ordonanţei de urgenţă pentru graţiere

Mai multe proteste contra Cabinetului Grindeanu au avut loc în diferite oraşe. Azi, s-au ridicat Read more

OUG 13 se întoarce. PSD vrea să graţieze faptele de corupţie

OUG 13 revine pe filieră parlamentară. PSD intenţionează să graţieze faptele de corupţie. Este esenţa Read more

Atac asimetric al Rusiei putiniste asupra statului român

Un atac asimetric în curs al Rusiei putiniste are loc în aceste luni asupra României. Read more

Predoiu anunţă că va face modificări la recursul compensatoriu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că Legea recursului compensatoriu va fi modificată în Parlament, Read more

Share