home CORUPTIE, POLITICA Zuckerman (Ambasada SUA): Spitalele trebuie să fie modernizate cât mai repede posibil!

Zuckerman (Ambasada SUA): Spitalele trebuie să fie modernizate cât mai repede posibil!

Share

Adrian Zuckerman, vocea Departamentului de stat al SUA în România, dă semnalul de susţinere a reformării sistemului medical din România.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a transmis condoleanţe celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Spitalul Judeţean Neamţ şi a declarat că speră ca o astfel de tragedie să nu se repete.

“E o mare tragedie şi vreau să spun din nou că trimit condoleanţe nu numai din partea mea, dar şi din partea preşedintelui Trump şi din partea poporului american familiilor care au pierdut un membru în acest dezastru. Le urez celor care au fost răniţi să se facă bine cu cât mai repede posibil”, a declarat ambasadorul SUA, conform Agerpres.

Acesta a spus că astfel de tragedii pot fi evitate dacă ar exista sisteme moderne de protecţie şi stingere a incendiilor atât în spitale, cât şi în alte clădiri.

“E o tragedie groaznică care sper să nu se întâmple din nou, şi e un lucru care poate să fie evitat, sper, dacă toate spitalele şi alte clădiri au sisteme moderne de protecţie şi stingere a incendiilor. Din păcate, când ai clădiri vechi nu se poate face nimic peste noapte, dar spitalele trebuie să fie inspectate şi modernizate cu cât mai repede posibil, cu atât mai bine”, a mai spus ambasadorul.

Adrian Zuckerman a declarat totodată că a avut o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi că este pregătit să ofere ajutor.

“Am vorbit cu premierul Orban. Acum se fac o mulţime de investigaţii care să determine ce s-a întâmplat, şi de ce s-a întâmplat, şi am promis premierului că suntem pregătiţi să ajutăm în orice fel în care putem”, a răspuns jurnaliştilor ambasadorul SUA la Bucureşti atunci când a fost întrebat dacă din partea SUA ar putea veni o consiliere sau ajutor pe partea medicală pentru spitalul de la Piatra Neamţ sau sistemul medical românesc.

Share