Zakarias Zoltan, deputat UDMR, susţine că discursul lui Viktor Orban nu a fost rasist

Share

Deputatul UDMR, Zakarias Zoltan, a declarat că subiectul rasismelor lui Viktor Orban nu s-a discutat în coaliție și că el crede că discuția nu-și are locul.

Deputatul a mai spus că declarațiile lui Viktor Orban, despre amestecul raselor, nu sunt rasiste și nu are de ce să se disocieze de ele.

Zakarias Zoltan a admis că a participat pe 23 iulie, la evenimentul de la Tușnad, și a aplaudat discursul premierului maghiar.

Deputatul UDMR a spus din nou, în timp ce îl apăra pe Viktor Orban de acuzațiile de rasism, că ”nu suntem de acord să se impună o amestecare cu o altă cultură din afara culturii europene. Asta e simplu”.

Cele mai relevante declarații făcute de deputatul UDMR, Zakarias Zoltan, la B1 TV:

Nu consider deplasat, a fost o umflare artificială.

Nici declarația despre rase?
Nu a fost despre rasism, eu am fost acolo. A fost vorba despre o realitate, a fost vorba despre amestecarea culturilor. A fost vorba despre Bazinul Carpatic, unde de secole diferite comunități creștine se amestecă împărțind același teritoriu.

Și la asta s-a referit domnul premier al Ungariei, că în această regiune noi dorim să fim amestecați cu alte culturi. Este vorba despre migrația ilegală, care a pornit în 2015, care nu este în aceeași principii și valori și reguli care s-au stabilit în cadrul UE. (…)

Nu au fost rasiste . Eu am spus că, din punctul meu de vedere, nu a fost un discurs rasist. De vreme ce nu îl consider rasist, nu am de ce să mă disociez. (…)

Am citit în presa internațională o traducere foarte eronată a acelui text. Domnul Orban a spus că în bazinul Carpatic trăim de secole și ne amestecăm comunități care trăiesc aici. Și a spus că cu acest amestec suntem de acord, pentru că este o realitate de secole.

(…) Această cultură, care la toate culturile are la bază creștinismul, și este o cultură care a evoluat timp de secole. Și nu suntem de acord să se impună o amestecare cu o altă cultură, din afara culturii europene. Asta e simplu.”

Share