Wall Street inchide in cadere brusca in urma incertitudinii legate de deficitul bugetar al SUA

Share

Bursa de la New York a incheiat in scadere brusca luni in urma retrogradarii de catre Standard & Poor’s a perspectivelor de credit pentru Statele Unite ale Americii, agentia citand un material privind riscul prin care se arata ca politicienii ar putea rata obiectivele stabilite privind deficitul bugetar: Dow Jones a pierdut 1,14%, iar Nasdaq 1,06%.

foto: djixyamo

Dow Jones a scazut cu 140.24 puncte coborand la 12,201.59 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologice, a scazut cu 29.27 puncte la 2735.38 de puncte.

Si indicele Standard larg & Poor’s 500 a pierdut 1,10% (14.54 puncte) incheind sedinta la 1305.14 de puncte.

“In mod clar, comentariile cu avertismentul de la Standard&Poor’s au fost cele care au hranit caderea pietei, ceea ce era de asteptat sa se intample totusi intr-o zi, oricum”

, a declarat Mace Blicksilver de la Marblehead Asset Management.

Agentia a justificat decizia prin faptul ca in lipsa initierii unui plan de limitare a deficitului bugetar profilul fiscal al SUA va deveni “semnificativ mai slab” decat cel al celorlalte tari cu rating AAA.

S&P a estimat ca sansele de reducere a rating-ului sunt de aproximativ 33% chiar in ipoteza adoptarii de catre Congres a unui plan de reducere a deficitului.

“Deoarece Statele Unite au, in raport cu celelalte state notate ‘AAA’, ceea ce noi consideram drept deficite bugetare foarte importante si un nivel de indatorare guvernamentala in crestere, iar drumul pentru rezolvarea (acestor probleme) nu este clar, am revizuit perspectiva ratingului pe termen lung de la ‘stabil’ la ‘negativ'”

a precizat S&P, intr-un comunicatciteste tot pe HotNews

Share