Volkswagen Euro 5, fără cărţi de identitate în România

Share

Registrul Auto Român nu va mai elibera cărţi de identitate pentru maşinile Volkswagen cu motor Euro 5, iar dealerii vor fi amendaţi de ANPC.

România va solicita firmei Volkswagen să plătească diferenţa la taxa de mediu. Aceasta va rezulta după reclasificarea motoarelor cu probleme.

Cei care au achiziţionat maşini Volkswagen nu vor fi afectaţi de deciziile autorităţilor române, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

• de citit şi Scandalul Volkswagen: 105.000 de mașini din România au probleme cu emisiile de noxe

Este interesant de văzut ce norme de mediu vor avea acum maşinile Volkswagen reclasificate. Euro 5 va deveni Euro 2? Euro 3? Non-Euro? Demnitarul a spus:

Nici un căteţean român nu va plăti diferenţa taxei de mediu, pentru că nu a avut nici o vină. Ne vom îndrepta asupra producătorului sau reprezentantului de drept Volkswagen în România.

Pe de altă parte, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Marius Dunca, a afirmat că dealerii Volkswagen din România pot primi amenzi de până la 100.000 de lei, pentru că au adus pe piaţă un produs neconform cu standardele.

Gândirea aitorităţilor române pare a fi următoarea: noi sancţionăm dealerii, iar în continuare este treaba lor să se îndrepte în acţiune în Justiţie contra Volkswagen. Partea prostă pentru dealeri este că această modalitate de acţiune ar putea duce la falimente.

În ultimii ani, toţi dealerii auto au avut mari probleme, pe fondul crizei economice, care a dus la scăderea vânzărilor. Sancţionarea unui dealer de către autoritatea română de profil, ANPC, poate duce la falimentul acestuia, în răstimpul până când acesta dă în judecată în Germania Volkswagen, procesul cu marele industriaş german se încheie şi VW Gruppe plăteşte daunele.

Share