Vladimir Putin ar putea declara oficial război Ucrainei pe 9 mai

Share

Președintele rus Vladimir Putin ar putea trece la declararea oficială a războiului Ucrainei încă de pe 9 mai, ceea ce ar permite mobilizarea completă a forțelor de rezervă ale Rusiei.

Totul, în încercarea de a cuceri estul și sudul Ucrainei, cred oficialii americani și occidentali, citaţi de CNN.

Ziua de 9 mai, cunoscută drept „Ziua Victoriei” Rusiei împotriva Germaniei Hitleriste, comemorează înfrângerea naziștilor de către ruși, în 1945.

Oficialii occidentali au crezut de mult că Putin va valorifica semnificația simbolică și valoarea propagandistică a acelei zile, pentru a anunța fie o realizare militară în Ucraina, fie o realizare militară. prin escaladarea majoră a ostilităților, sau ambele.

Oficialii au început să se concentreze asupra unui singur scenariu, și anume că Putin declară oficial război Ucrainei, pe 9 mai. Până în prezent, oficialii ruși au insistat că conflictul a fost doar “o operațiune militară specială”, cu scopul central al denazificării.

„Cred că va încerca să treacă de la operațiunea sa specială”, a declarat secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, pentru LBC Radio, săptămâna trecută.

„El a răscolit terenul, a pregătit terenul pentru a putea spune «uite, acesta este acum un război». împotriva naziștilor și ceea ce am nevoie este mai mulți oameni. Am nevoie de mai multă carne de tun rusească.’”

Wallace a adăugat că „nu aş fi surprins și nu am nici o informație despre asta, că probabil că va declara în această zi de mai că «acum suntem în război cu naziștii lumii și trebuie să mobilizăm în masă poporul rus»”.

Share