home CORUPTIE, POLITICA Viorica Dăncilă vrea ca Ludovic Orban să-i ceară părerea

Viorica Dăncilă vrea ca Ludovic Orban să-i ceară părerea

Share

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă lansează un nou atac la adresa Guvernului Orban, nervoasă că nu i se cere şi ei părerea.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Nu au niciun dialog cu cetăţenii – şi nici cu foşti demnitari ai statului, a căror experienţa se poate dovedi utilă în actuala criză”, susţine Dăncilă.

„De săptămâni, Guvernul Orban continua să facă prostie după prostie. Sperierea bugetarilor cu trimiterea forţată în şomaj, bâlbâieli incredibile cu sprijinul pentru IMM-uri, lansarea de idei totalitare privind izolarea vârstnicilor, incoerente grave în propunerile de relaxare a restricţiilor, amendarea abuzivă a cetăţenilor, favorizarea firmelor de casă – acesta este meniul liberal pentru starea de urgenţă în care se afla România.

Guvernanţilor actuali nu le pasă de nevoile romanilor şi de mesajele care vin din societate. Ignoră Parlamentul (deşi prin aceasta încalcă legea), nu au niciun dialog cu cetăţenii – şi nici cu foşti demnitari ai statului, a căror experienţa se poate dovedi utilă în actuala criză. PNL conduce ca şi cum ar fi partid unic, iar comportamentul liberal de criză e arogant, haotic şi distructiv pentru societate.

Acestei atitudini a guvernării trebuie să i se ofere o replică mai fermă, mai susţinută şi mai coordonată din partea opoziţiei. Dacă guvernanţii nu preiau mesajele cetăţenilor, e datoria opoziţiei să le preia şi să le amplifice; iar dacă guvernanţii ignora Parlamentul şi legile, trebuie învăţaţi că respectarea lor nu e opţionala. Nu putem asista pasivi la strategia de încercuire şi de subordonare a societăţii de către PNL şi Klaus Iohannis, care urmăresc să-şi impună controlul şi să impună frică. Rezistenţa e obligatorie!”, a scris Dăncilă, pe Facebook.

Însă Marcel Ciolacu a anunţat din nou că PSD intenţionează să depună o moţiune de cenzură după ce se va încheia starea de urgenţă.

„O moţiune de cenzură se ia în discuţie de PSD după finalizarea stării de urgenţă. Vom veni cu moţiuni simple sau cu moţiuni de cenzură de fiecare dată când vom constata un derapaj major”, a declarat Ciolacu după şedinţă conducerii PSD.

Share