home EVENIMENT, POLITICA Viorica Dăncilă, pe urmele lui Liviu Dragnea, susţine Legea defăimării

Viorica Dăncilă, pe urmele lui Liviu Dragnea, susţine Legea defăimării

Share

Viorica Dăncilă are idei puţine şi foarte mobile. Acum, a scos la suprafaţă marota cu Legea defăimării, cu care mai încerca să mermelească lucrurile Liviu Dragnea, înainte să se ducă la mititica.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Întrebată despre faptul că pe o pancartă scria „guvernaţi pentru infractori”, Dăncilă a replicat: „Cred că trebuie să se uite prima dată în ograda proprie, pe urmă să vorbească astfel despre guvern şi eu cred că la un moment dat vor trebui legitimaţi şi acest Guvern ar trebui să-i cheme cineva să spună care infractori, pentru ce infractori, ce a făcut acest guvern ca să favorizeze infractorii?

Dimpotrivă. Eu ştiu că acum o săptămână am adoptat o serie de acte normative tocmai pentru oprirea criminalităţii în România. Dar cred că societatea şi sper să se întâmple acest lucru sau Parlamentul României să adopte un act normativ prin care să oprească calomnia şi defăimarea.

Nu ăsta este poporul român. Poporul român este un popor care respectă pentru a fi respectaţi. Sunt aceiaşi oameni care vin de la Bucureşti la Constantă, la Baia Mare, la Iaşi, sunt oameni cu agendă proprie, iar pentru noi agenda este agenda cetăţeanului. Deci încercăm să îi ignorăm”.

Întrebată dacă va iniţia un proiect de lege în acest sens, Viorica Dăncilă a declarat: „Eu nu sunt parlamentar. Dacă aş fi parlamentar, aş iniţia un astfel de proiect. Cred că în orice ţară civilizată, dacă vrem cu adevărat să fim europeni şi eu sunt un proeuropean convins, dacă vrem într-adevăr să fim respectaţi, abordarea noastră trebuie să fie alta.

Nu pot câţiva indivizi pe care îi vedem de fiecare dată să jignească pe toată lumea, să aibă o atitudine care nu este specifică poporului român. Acest lucru strică imaginea atât a unui judeţ, pentru că mulţi nu ştiu că cetăţenii aceştia sunr veniţi de la Bucureşti”.

„Nimeni nu încalcă libertatea de exprimare, dar mai este vorba şi de cei 7 ani de acasă şi de modul în care te raportezi. Eu nu am jignit pe nimeni şi nu o să jignesc nici pe dânşii, cu toate că ei o fac de fiecare dată. Nu am să jignesc pentru că eu sunt convinsă că oamenii fac diferenţa”, a mai declarat premierul.

Legea defăimării, propunerea lui Dragnea

Încă de la începutul anului trecut, fostul lider al PSD Liviu Dragnea a vorbit despre intenţia adoptării unei Legi a defăimării.

“Am vorbit cu mai mulţi colegi şi am convenit să lucrăm la o lege, nu ştiu dacă e nevoie de o legislaţie, la o lege care să reglementeze sau să dea posibilitatea statului român să sancţioneze aceste lucruri, pentru că aceşti oameni – gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari, care mint despre propria ţară, care defăimează propria ţară – aduc foarte multe deservicii şi noi din cauza asta pierdem suveranitate, pierdem demnitate, pierdem respect şi nu câştigăm absolut nimic.

Am spus că trebuie să facem o lege care să dea dreptul statului român să corecteze aceste lucruri. Nu ştiu acum cum, dar în alte ţări poate exista aşa ceva. Nu poţi să stai indiferent şi inactiv.

Vi se pare bine ca despre ţara noastră să se vorbească, folosind minciuni, atât de rău? Să se spună lucruri mincinoase? Eu nu vorbesc de infracţiune, dar cineva trebuie să plătească. Sigur că intră la libera exprimare, dar asta nu înseamnă că trebuie să defăimezi”, declara Liviu Dragnea, în martie 2018. Dăncilă era atunci prim-ministru.

În anul 2016, în calitate de deputat, Liviu Dragnea a iniţiat un proiect de lege privind defăimarea, care, ulterior, a fost respins de Parlament.

Citeşte şi
Viorica Dăncilă şi-ar dori ca Liviu Dragnea să fie eliberat

Gura păcătosului adevăr grăieşte! A fostului lider PSD nu face deosebire. Fostul premier Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă spune că şi Klaus Iohannis e prost, ca ea

Viorica Dăncilă a declarat, într-un interviu pentru Mediafax, că imaginea de proastă nu se justifica,

Viorica Dăncilă despre Violeta Alexandru: “Declaraţiile ei sunt aberante”

Fostul premier Viorica Dăncilă a scris pe Facebook, după o perioadă lungă în care nu

Viorica Dăncilă şi-a scos blănoşenia de Revelion, cu pesedistele

Fostul premier Viorica Dancila a petrecut revelionul la Braşov la Centrul de evenimente Lux Divină

Ciorcel Malacu are mai puţine like-uri decât Dăncilica Minciunica

Actualul preşedinte al PSD, Marcel Ciolacu, cunoscut printre iniţiaţi cu porecla Ciorcel Malacu, are pe

Orlando Teodorovici şi Viorica Dăncilă au premeditat dezastrul fiscal-bugetar

Orlando Teodorovici şi Viorica Dăncilă stiau inca din luna aprilie ca deficitul bugetar ar putea

Ali Comicul se prelinge slugarnic pe lângă noua conducere PSD

Fostul secretar general al PSD Mihai Fifor, supranumit Ali Comicul pentru declaraţiile sale neverosimile, a

Viorica Dăncilă anunţă că ar putea fi exclusă din PSD: „Mă aştept la orice!”

Fostul premier Viorica Dăncilă a anuntat, joi seara, ca este posibil sa fie exclusa din

Viorica Dăncilă ar fi acceptat să demisioneze din fruntea PSD

Viorica Dăncilă, încă preşedintele Partidului Social Democrat, s-a declarat de acord sa demisioneze, anunta surse

Găbiţă Anticorupţie s-a înfiinţat aseară, la PSD, la Codrin Ştefănescu

Gabriel Oprea, zis şi Găbiţă Anticorupţie în timpul liber, s-a înfiinţat aseară la sediul PSD,

Share