home EVENIMENT, POLITICA Berbeceanu: Augustin Lazăr, extrem de bun profesionist, foarte bun anchetator VIDEO

Berbeceanu: Augustin Lazăr, extrem de bun profesionist, foarte bun anchetator VIDEO

Share

Fostul comisar Traian Berbeceanu are numai cuvinte de lauda fata de fostul procuror general al Romaniei, Augustin Lazar, alaturi de care a lucrat in trecut la Alba Iulia.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Intrebat, in cadrul unui interviu pentru Digi FM, cu ce procuror a lucrat cel mai bine, Berbeceanu l-a pomenit pe Augustin Lazar.

„Cat am lucrat la BCCO Alba Iulia am avut placerea si onoarea de a lucra cu domnul fost procuror general Lazar. La vremea respectiva era procuror general adjunct la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia. Extrem de bun profesionist, extrem de bun profesionist, foarte bun anchetator, un tip modern in actiune si in gandire”, a spus Berbeceanu.

El nu a dorit sa vorbeasca prea multe si despre activitatea ministrilor de Interbe, afirmand doar ca fostul ministru Carmen Dan a fost „dezamagitoare”.

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a anuntat joi ca fostul procuror general al Romaniei, Augustin Lazar, se va implica in reforma justitiei din Republica Moldova. El ar putea sa devina consilier al Maiei Sandu.

„Am avut deosebita onoare sa am o intrevedere cu domnul Augustin Lazar, fost Procuror General al Romaniei, un mare promotor al independentei sistemului judiciar si al consolidarii statului de drept din Romania.

Am discutat despre planurile noastre privind reformarea justitiei si lupta impotriva coruptiei. Domnia sa a impartasit mai multe aspecte din propria experienta in calitate de sef al Ministerului Public, dar si a apreciat pozitiv initiativele noastre de reformare a organelor procuraturii. Insa m-a bucurat si mai mult faptul ca domnia sa si-a exprimat de principiu disponibilitatea de a se implica in echipa de consiliere pentru promovarea reformei justitiei din tara noastra.

Schimbarile reale pot fi posibile doar cu sprijinul unor oameni integri, care dau dovada de fermitate si curaj in lupta cu spalarea banilor si coruptia mare. De un astfel de procuror avem nevoie in Republica Moldova si speram sa ne putem baza si pe experienta si profesionalismul unor oameni ca Augustin Lazar”, anunta Maia Sandu pe Facebook.

Citeşte şi
Premierul moldovean Maia Sandu a anunţat că a avut o întrevedere cu fostul procuror general
Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei din Cabinetul PSD-ALDE, cunoscută ca groparul Reformei Miclea-Funeriu, a fost pusă
Procurorul general Augustin Lazăr trage semnal de alarmă după ordonanța de urgenţă dată de Tudorel
Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, comisarul european pe Justiție Vera Jourova, Augustin Lazăr, procurorul general
Procurorul general Augustin Lazăr este şi el vizat în ancheta deschisă împotriva fostei şefe a
Șerban Nicolae a reacționat dur, dar şi grosier, după interviul acordat de Augustin Lazăr în
Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, întrebat de iniţiativa social democraţilor, de a da ordonanţă
Procesul lui Lazăr, intentat de acesta pe tema intenţiei de revocare a sa din funcţie
Procurorul general Augustin Lazăr a atacat vineri în instanță procedura de revocare declanșată de ministrul
Augustin Lazăr a oferit prima reacţie după scandalul generat de informaţiile conform cărora proiectul său
Share