Viorica Dăncilă le-a trântit europarlamentarilor dihorul românesc puturos

Share

Prim-ministrul român Viorica Dăncilă a continuat să sfideze Uniunea Europeană, în plenul Parlamentului Europei. Discursul său este atât de reacţionar, încât seamănă cu un dihor păros, puturos, murdar şi nespălat pe dinţi.

Viorica Dăncilă ar fi fost o relaţie de tinereţe a lui Liviu Dragnea

Mai jos, discursul integral:

Viorica Dăncilă: În ce fel a apărat MCV cetățenii români de încălcarea gravă a drepturilor lor?

Nu am venit să dau socoteală, am venit pentru că vă prețuiesc și vă respect. Încep cu o întrebare: Pentru cine vrem să construim un sistem de justiție viabil? Trebuie să facem o justiție corectă pentru cetățeni.

De la cetățeni trebuie să înceapă orice discuție. Drepturile cetățenești trebuie respectate. În ce fel a apărat MCV cetățenii români de încălcarea gravă a drepturilor lor? Nu am văzut nimic despre încălcarea drepturilor omului, despre protocoalele secrete.

În baza protocoalelor, milioane de români s-au aflat sub monitorizarea serviciilor secrete în numele luptei anticorupție. Au fost falsificate transcrieri de convorbiri.

Viorica Dăncilă: Noile legi ale justiției le redau judecătorilor independența

Acest mecanism (MCV) și-a ratat menirea. Dacă suntem sinceri, de la aceste abuzuri grave trebuie să începem. Comisia de la Veneția spunea că în sistemul sovietic Parchetul a reprezentat un mijloc de a controla puterea judecătorească.

În România, mii de magistrați au dosare contrafăcute prin care sunt controlați să dea decizii în afara sălii de judecată. Noile legi ale justiției le redau judecătorilor independența. Vom ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția.

Azi v-am informat pe toți, oficial, despre abuzurile din România. De acum nu se mai pot ignora aceste lucruri. Nu se mai păoate vorbi despre România fără să fie luate în calcul și aceste lucruri.

Viorica Dăncilă: Nu-i interziceți României ceea ce este permis în alte state membre

Despre mitingul din 10 august. Este acuzată jandarmeria pentru că a intervenit împotriva unui miting neautorizat. Nu am văzut aceeași luare de poziție la alte mitinguri din Europa.

Vă cer următorul lucru: nu-i interziceți României ceea ce este permis în alte state membre. Vrem să vă fim parteneri, dar vrem să fim parteneri egali. Nimeni nu va abate România de la parcursul său european

Share