Viorica Dăncilă ar putea fi audiată de DNA, pe achiziţiile PSD la prezidenţiale

Share

Multiple surse politice anunţă că Viorica Dăncilă va fi luată la întrebări de DNA, în legătură cu achiziţiile făcute de PSD, în campania pentru alegerile prezidenţiale.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Marcel Ciolacu a anunțat de exemplu, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Constanța, cu liderii PSD, că DNA a cerut documente de la partid, legate de datoriile și contractele din campania electorală de la Prezidențiale.

Ciolacu le-a mai spus membrilor partidului că el crede că Viorica Dăncilă va fi săltată de către DNA, spune Comisarul.

Surse politice spun că documentele solicitate de DNA ar viza nu doar perioada în care Viorica Dăncilă a condus PSD, ci și mai multe acte de la Secretariatul General PSD în timpul mandatului lui Liviu Dragnea la vârful partidului.

Anca Alexandrescu a publicat pe Realitatea din PSD, site pe care îl controlează, un articol, în care anunţă posibila arestare a Vioricai Dăncilă. Alexandrescu a fost consilier principal al lui Dăncilă, fiind trimisă în această poziţie de Liviu Dragnea, pentru a monitoriza activitatea fostului premier PSD.

Alexandrescu a publicat mai multe informaţii pe Realitatea din PSD, legate de modul în care au fost cheltuiţi banii partidului, în perioada în care PSD era condus de Dăncilă. Informaţiile au fost preluate din mai multe surse, dar modul în care au fost închegate arată că Alexandrescu ştie despre ce este vorba. Anca Alexandrescu a fost dată afară de Dăncilă cu puţin timp înainte ca Dragnea să intre la închisoare, aminteşe Aktual24.

Fostul lider al PSD a confirmat că DNA a cerut documente despre achiziţiile realizate pentru alegerile prezidenţiale de anul trecut.

Viorica Dăncilă a susţinut că nu a fost înştiinţată de existenţa unei anchete a DNA asupra partidului, privind achiziţiile din campania prezidenţială, care, implicit, ar viza-o şi pe ea. Fostul preşedinte PSD a spus că nu s-a ocupat de partea financiară.

“Eu, personal, nu ştiu să existe nici o anchetă privind derularea campaniei prezidenţiale a PSD. Vreau să subliniez, fiindcă am văzut că au apărut foarte multe speculaţii, mulţi oameni au venit cu acuzaţii nefondate, nu m-am ocupat, în calitate de preşedinte, de partea financiară şi de contracte.

Toate au fost semnate de secretarul general şi semnate de trezorierul partidului şi cred că aceşti oameni nu au încălcat legea”, a spus Dăncilă.

Share