Un troleibuz STB a luat foc. Gabriela Firea dă vina pe “agenturili”

Share

Un troleibuz STB a luat foc în plin trafic, în Bucureşti, duminică dimineaţa. Troleibuzul a ars în totalitate. Gabriela Firea zice că i-au dat foc “agenturili”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Incendiul a avut loc pe bulevardul Lascăr Catargiu. Potrivit primelor informaţii, nu s-au înregistrat victime. Pompierii au intervenit cu două autospeciale, cu apă şi spumă. Au venit şi o ambulanţă SMURD şi o maşină pentru descarcerare.

Gabriela Firea a dat vina pe „cei care blochează intenţionat licitaţiile pentru achiziţia de mijloace de transport în comun” după ce un troleibuz a luat foc în centrul Capitalei.

„Sper că toţi cei care blochează intenţionat licitaţiile pentru achiziţia de mijloace de transport în comun să vadă această imagine cu un troleibuz în flăcări, în centrul oraşului! Doi ani am fost şicanaţi cu licitaţia pentru achiziţia a 100 de troleibuze. Cu mare greutate am reuşit să semnăm contractul anul acesta.

Aşa s-ar fi întâmplat şi cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu când au ajuns la Bucureşti cele 400 autobuze noi Euro 6, achiziţionate tot după o licitaţie îngreunată doi ani de zile.

Dar în continuare suntem blocaţi cu licitaţia pentru achiziţia celor 100 de tramvaie. Se va dovedi că motivele sunt inventate. Azi în troleibuz nu era niciun pasager. Dar ce vor cei care blochează achiziţiile de noi mijloace de transport în comun?

Să se întâmple o tragedie? Ce urmăresc? Pun mai presus interesele lor, în loc de viaţa oamenilor? Este strigător la cer ce se întâmplă!!!”, a scris Firea.

Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, afirma că troleibuzul în flăcări „ilustrează perfect incompetenta Administraţiei Firea şi în privinţa transportului în comun” şi consideră inacceptabil ca viaţa oamenilor să fie pusă în pericol, pentru că parcul auto al STB este învechit.

„Troleibuzul în flăcări ilustrează perfect incompetenta administraţiei Firea şi în privinţa transportului în comun. Solicit explicaţii publice de la Primarul General, Gabriela Firea, şi de la directorul STB! Vă reamintesc că directorul STB a fost trimis de doamna Gabriela Firea la conferinţa mea de presă de vineri pentru a mă sabota, alături de viceprimar şi alţi angajaţi ai STB şi ai Primăriei.

Acestea sunt preocupările STB şi ale doamnei Firea, nu modernizarea parcului auto al STB! Este inacceptabil că viaţa oamenilor să fie pusă în pericol pentru că parcul auto al STB este învechit, troleibuzele, autobuzele, tramvaiele sunt absolut mizerabile, iar toate achiziţiile făcute de doamna Firea sunt cel puţin dubioase”, a scris duminică Nicusor Dan, pe Facebook.

Director al STP este Alexandru Hazem Kansou, fost consilier general dat afară de PNL din partid, după ce a trădat în favoarea Gabrielei Firea. Kansou a fost şi el prezent printre directorii din Primărie trimişi de Gabriela Firea, la circul organizat de viceprimarul Bădulescu, când acesta a încercat să blocheze conferinţa de presă a lui Nicuşor Dan.

Share