home EVENIMENT, POLITICA Violeta Alexandru nu răspunde la întrebările veninoase ale Antena 3

Violeta Alexandru nu răspunde la întrebările veninoase ale Antena 3

Share

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a refuzat luni să răspundă întrebărilor tendenţioase ale unui reporter al Antena 3, privind plata pensiilor.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Întrebata despre pensii, ministrul Muncii a întors spatele şi a plecat”, a anunţat scandalizată prezentatoarea Antena 3.

În realitate, Violeta Alexandru a continuat să meargă, refuzând să se oprească şi să răspundă întrebărilor Antena 3.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat luni că PSD este deranjat că reuşeşte să rezolve problemele cu care se confruntă pensionarii şi că acest partid îşi doreşte de fapt ca pensionarii să sufere, pentru a profita electoral.

„Pensiile – unii cu vorba că să capitalizeze electoral, eu cu fapte. Având banii în cont, am cerut săptămâna trecută băncilor să dea drumul plăţilor. Ele plăteau la 2 zile după ce intrau banii. Acesta este sistemul moştenit de la PSD. Dacă aceasta a doua zi cădea în week-end, plăteau după week-end. Am considerat important ca pensionarii să primească pensiile vineri, din moment ce băncilor le intraseră banii de joi. Unele sucursale ale băncilor au afirmat că plătesc luni, pentru motivul mai sus invocat. Nu am fost de acord din moment ce aveau banii în cont. Celor despre care am ştiut, le-am transmis că nu văd motiv pentru care dau drumul la plăţi în ultimul interval şi nu în primul. Dacă facem un efort pentru pensionari, îl facem toţi. Astăzi am tras linie şi am văzut cine a plătit şi cine nu. Mâine am convocat o discuţie şi voi lua decizii.

Vă spun cinstit, pe PSD pare să îl deranjeze că lucrurile se mişcă repede. Ar dori să am întârzieri ca să aibă ce comenta. Se bucura de orice ocazie care îmi creează dificultăţi şi, implicit, ca să spunem lucurilor pe nume, ei de fapt se bucură când suferă pensionării. Cât cinism!

La Poştă, lucrurile se mişca altfel decât în cazul plăţilor pe card. Personal încurajez pensionarii să ia în considerare primirea banilor pe card (sigur, nu este nimeni absurd, sunt zone rurale în care această posibilitate este astăzi, din considerente tehnice, inaplicabila). Încurajez, nu condiţionez!

Poştă a început plata pensiilor. Imediat ce a primit banii (şi banii nu au putut fi primiţi decât după ce s-a încheiat luna decembrie şi a început ianuarie). S-a lucrat şi în week-end în rural, se continua cu toată forţa din această dimineaţă.

În paralel, alături de noul Preşedinte al Casei Naţionale de Pensii Publice, Laurenţiu Tent se parcurg toate contractele Casei pentru plata pensiilor. Ne uităm, alături de jurişti, la termene de plată după intrarea banilor în cont, la comisioane, acolo unde există. Ce mă interesează pe mine: să ajungă banii cât mai repede la pensionari! În această lună, după sărbători şi după cum voi decide, şi în viitor.

Le rezolvăm pe toate. Când sunt probleme, ele sunt generate de procedurile greoaie lăsate de ei sau de cei care îi servesc astăzi din sistem şi care fac orice ca să genereze probleme”, a scris Violetă Alexandru pe Facebook.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, săptămâna trecută, că implicarea sa pentru rezolvarea problemelor pensionarilor a „produs un şoc în PSD”, întrucât PSD credea că deţine monopolul comunicării cu pensionării. Ea a arătat cum pensionarii sunt manipulaţi de PSD.

„Am produs un şoc în PSD pentru că sunt foarte corectă şi foarte accesibilă dialogului cu pensionării. Această comunicare cu pensionarii părea să fie o treabă la care se pricepe doar PSD-ul, PSD-ul ştia să spună lucruri care plăceau oamenilor, fără să le explice ce se poate şi ce nu se poate face.

Presiunea pe care o simţ este bazată pe o strategie pe care PSD o are de a nu le comunica acestor oameni informaţii corecte, să le întreţină o stare de ‘va dăm, vă dăm”. Este un discurs fals, este un discurs incorect faţă de realitatea de fapt. Modul în care eu am comunicat, faptul că m-am aplecat asupra problemelor concrete, pe care PSD le ştia: întârzieri de luni bune, până la ani, la recalcularea pensiilor, dosare depuse pentru pensionare la care oamenii aşteptau cu lunile, toate aceste lucruri se ştiau, nu au apărut din ziua doi în care eu am ajuns la minister.

Nu le-a păsat să le rezolve, au preferat să facă legi, au preferat să le promită, au preferat să ascundă adevăratele probleme şi au întreţinut un discurs de tipul ‘va dăm, vă dăm, sigur că da, se rezolva’ şi nu au atacat problemele de fond ale sistemului, care sunt foarte grave. Sunt foarte mulţi oameni nedreptăţiţi, care nu primesc informaţii concludente, iar eu explic cu echipa mea ce se poate, ce elemente s-au luat pentru calcularea pensiei. Este o muncă minuţioasă, care nu se vede”, a declarat Alexandru la Digi24.

Violeta Alexandru este ţinta unei campanii agresive din partea propagandei PSD, în special din partea televiziunilor controlate de PSD. Ea a fost hăituită luni de o angajată a România TV.

Share