VIDEO Ţociu şi Palade au luat de la PSD câte 25.000 de euro

Share

Ţociu s-a autodemascat. Ne întrebăm de multe ori cum se explică comportamentul unora, pe teme sensibile. Avem o explicaţie, măcar la el şi Palade, doi clovni tv.

Romică Ţociu relatează, într-o înregistrare video postată pe Facebook, de jurnalistul Ovidiu Titi Ciutescu, cum a luat 25.000 de euro, de la Viorel Hrebenciuc, pentru a face o scenetă împotriva lui Traian Băsescu.

25.000 de euro a luat atunci şi partenerul lui, Cornel Palade. Cei doi au lansat în această săptămână mai multe filmări, în care îl batjocoresc pe Nicuşor Dan, contracandidatul Gabrielei Firea.

Ţociu relatează, la o masă cu mai mulţi cheflii, folosind numeroase cuvinte obscene, cum a luat bani de la PSD şi de la Viorel Hrebenciuc, pentru a face scenete în campania prezidenţială din 2009. El a recunoscut rânjind că banii i-a primit la negru, „fără bon fiscal”. „Nu se percepe taxe la urgenţe”, spune Ţociu, în râsetele asistenţei.

„Asta rămâne între noi. Ne cheamă Herebenciuc la PSD şi spune: ‘Romică, Geoană candidează, avem nevoie de un clip împotriva lui Băsescu, să-i dăm la temelie’. Eu zic: ‘Dom preşedinte, mi-e puţin cam frică, că ăsta e răzbunător.

Apoi ne prinde, ne arde. Şi zic… Facem astea două clipuri, câte 25.000’. Şi el zice ‘Da’. 25.000 de euro. Zic că la banii ăştia şi bătaie dacă luăm îl facem. Pula mea, asta e! Mă duc la Cornel (Cornel Palade), îi spun, ‘uite, ne roagă asta’. El, ‘nu, să moară mama, împotriva lui Băsescu, nu!’. Îi spun de 25.000. ‘Păi, hai, când începem filmarea?”, relatează Ţociu în înregistrare.

Ţociu şi Palade au lucrat pentru PSD şi în actuala campanie pentru Bucureşti. Ei au lansat trei scenete, în care i-au batjocorit pe Nicuşor Dan, Clotilde Armand şi USR PLUS. Scenetele au fost apoi promovate intens pe reţelele de socializare, de propagandiştii PSD.

Share