home CORUPTIE, POLITICA Antena 3 sugerează că alegerile vor fi fraudate. MAI: fake news!

Antena 3 sugerează că alegerile vor fi fraudate. MAI: fake news!

Share

Până în ultima clipă, sistemul de propagandă PSD, prin Antena 3 şi RTV, a continuat să afirme minciuni despre intenţiile Cabinetului Orban.

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat, într-un comunicat de presă, că informaţia difuzată de Antena 3, conform căreia s-a înregistrat o defecţiune bizară, în calculatoarele de la Evidenţa Populaţiei, este fake news.

”Defecţiune bizară în calculatoarele MAI: Nu poate fi aflat câte vize de flotant s-au făcut în ultima perioadă”, a titrat Antena 3 sâmbătă, citând surse care ar fi spus în emisiunea Oanei Zamfir că ”se întâmplă foarte rar, dar infrastructura tehnică este depăşită, toate componentele fiind ‘end of life’, în sensul că nici măcar producătorul nu mai asigura piese sau service pentru reparaţii. Ne străduim. Avem dificultăţi pe modulul de ‘raportare’ al sistemului. Au lucrat colegii toată noaptea. Am crezut că este un ‘bug’ în aplicaţie, dar se pare că este o defecţiune tehnică”.

”Această informaţie este de tip ‘fake news’. Subliniem faptul că Sistemul Naţional Informatic privind Evidenţa Persoanelor funcţionează în parametrii normali, nefiind afectate serviciile prestate cetăţenilor cu privire la emiterea/eliberarea actelor de identitate sau colaborarea cu alte instituţii. În prezent, dar şi în perioada premergătoare datei privind desfăşurarea alegerilor locale, nu există şi nu a existat nicio procedură de intervenţie la Sistemul respectiv, iar serviciile care deservesc solicitările cetăţenilor privind eliberarea actelor de identitate se derulează în condiţii de normalitate, fără a fi afectate”, a arătat Ministerul de Interne într-un comunicat de presă.

Comunicatul integral:

Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, referitoare la aşa-zise defecţiuni ale ,,sistemului informatic de evidentă a persoanelor”, facem următoarele precizări:

Această informaţie este de tip ,,fake news”. Subliniem faptul că Sistemul Naţional Informatic privind Evidenţa Persoanelor funcţionează în parametrii normali, nefiind afectate serviciile prestate cetăţenilor cu privire la emiterea/eliberarea actelor de identitate sau colaborarea cu alte instituţii.

În prezent, dar şi în perioada premergătoare datei privind desfăşurarea alegerilor locale, nu există şi nu a existat nicio procedură de intervenţie la Sistemul respectiv, iar serviciile care deservesc solicitările cetăţenilor privind eliberarea actelor de identitate se derulează în condiţii de normalitate, fără a fi afectate.

În contextul organizării şi desfăşurării alegerilor pentru administraţiile publice locale în dată de 27 septembrie 2020, la recomandarea Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, serviciile publice comunitare, care funcţionează în subordinea autorităţilor locale, au program cu publicul atât astăzi, 26 septembrie, în intervalul orar 08.00 – 16.00, cât şi mâine, 27 septembrie, în intervalul orar 07.00 – 21.00.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să acceseze site-ul serviciului public comunitar local de evidentă a persoanelor, de la locul de domiciliu sau reşedinţa în vederea cunoaşterii programului de lucru cu publicul.

Totodată, vă aducem la cunoştinţă că, în această perioadă, serviciile publice comunitare locale de evidentă a persoanelor vor soluţiona, cu prioritate, cererile pentru eliberarea actelor de identitate ca urmare a pierderii, furtului, deteriorării sau anularii actului de identitate deţinut anterior.

Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale, pentru a evita dezinformarea şi vă asigurăm că, de fiecare dată, informaţiile de interes public vor fi transmise cu celeritate.

Share