VIDEO Nicuşor Dan a scos palmierii ilegali ai lui Robert Negoiţă

Share

Nicuşor Dan, primarul general, i-a scos lui Robert Negoiţă palmierii ilegali, pe care îi plantase pe domeniul public al Primăriei Capitalei.

Nicuşor Dan şi Robert Negoiţă, război cu palmieri

Primarul Capitalei. Nicuşor Dan, a declarat că Poliţia Locală a venit, trimisă de el, în centrul Capitalei.

Aici, a găsit un cetăţean bulgar, care coordona nişte cetăţeni nepalezi, care nu aveau nici un act şi care plantau palmieri.

El a arătat că, în opinia sa, aceştia nu se potrivesc deloc, pentru că Bucureştiul nu este o ţară exotică.

Citeşte şi: Gabriela Firea, cel mai prost administrator al Capitalei în 30 de ani

”Aici este vorba de sfidare, în momentul în care primarul Municipiului a venit, i-a spus să se oprească şi el continuă, asta e sfidare, nu mai e dialog”, a mai spus primarul.

”Vă invit pe toţi să mergeţi să vedeţi ce mizerie de nedescris este pe străzile din partea dreaptă, începând de la Cocor şi până la Universitate.

Aici, noi avem administrarea Primăriei Bucureşti, acest spaţiu aparţine Primăriei Bucureşti şi orice fel de intervenţie trebuie făcută cu avizul Administraţiei Străzilor”, a spus Nicuşor Dan, despre palmierii plantaţi în centrul Capitalei, în zona Piaţa Unirii.

Citeşte şi: Ce spune fugarul Cristian Rizea despre candidaţii PSD din Bucureşti. Analfabetul funcţional Robert Negoiţă, “Hoţul Tăcut” Dan Tudorache

Primarul a precizat că este al treilea episod, după ce Robert Negoiţă… a pus spaţiu verde şi nu au avut semafor în zonă, pentru că s-au tăiat cablurile.

Al doilea episod a fost când s-au trezit că lucrările făcute de Primăria Capitalei, pentru a stabiliza plăcile din faţa Magazinului Unirea, au fost sparte şi s-au înlocuit cu pavajul pe care îl vedem în tot Sectorul 3.

Fuseseră deja amendaţi

”Acum, ne-am trezit din nou, fără să fim anunţaţi, cu aceşti copăcei. O să îi scoatem şi o să îi ducem domnului Negoiţă”, a arătat primarul Capitalei, precizând că ”suntem un stat de drept şi trebuie să respectăm legea”.

Primarul a mai spus că există o hotărâre a Consiliului General, care spune că sectoarele pot să intervină pe bulevardele care sunt administrate de Primăria Generală, cu condiţia să ceară voie, în mod logic.

Nu au cerut niciodată, mai mult, în momentul în care au spart trotuarul din faţa Magazinului Unirea, au fost amendaţi şi li s-a spus să se oprească”, a mai arătat Nicuşor Dan.

“Nu poţi să vii de capul tău, să pui meri”

El a menţionat că există un litigiu iniţiat de Administraţia Străzilor, pentru că în zonă erau borduri şi piese care aparţineau Primăriei Municipiului Bucureşti şi care au fost sparte.

”Acum, că spaţiile verzi există, noi nu o să facem ceva împotriva lor. Pe trotuarul din faţa Magazinului Unirii o să intervenim noi şi o să cerem banii pe tot ce au stricat ei şi pe lucrările pe care noi le facem a treia oară (..) iar aici o să luăm copăceii şi o să îi ducem”, a menţionat Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei a mai arătat că suntem la Kilometrul 0 al Capitalei şi este nevoie să te consulţi cu specialişti, nu poţi ”să vii de capul tău, să pui meri”.

Fără nici un act

”Spaţiul verde, aşa cum este, mai puţin palmierii, are şanse de a intra în legalitate, făcând toate actele care sunt necesare”, a mai spus el.

Primarul a povestit că Poliţia locală a Municipiului a venit, trimisă de el, şi a găsit ”un cetăţean bulgar, care coordona nişte cetăţeni nepalezi, care nu aveau nici un act şi care plantau aceşti palmieri”.

”În opinia mea de cetăţean, dar asta este dincolo de legea pe care trebuie să o respectăm cu toţii, nu se potrivesc deloc, Bucureştiul totuşi nu este o ţară exotică”, a mai spus Nicuşor Dan, afirmând că o soluţie de amenjare urbanistică a centrului Capitalei trebuie făcută de specialişti.

Sfidare

Primarul a mai afirmat că a avut o discuţie cu primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, în urmă cu aproximativ un an, în care acesta i-a spus că vrea să pună nişte copaci în Piaţa Unirii.

”Avea şi nişte planşe, l-am trimis la Direcţia de Urbanism din Primăria Municipiului, ei tot aşa, verbal, i-am spus cum ar trebui să fie şi toată lumea se aştepta ca Primăria Sectorului 3 să vină cu toate documentele necesare”, a explicat primarul, conform News.ro.

”Aici este vorba de sfidare, în momentul în care primarul municipiului a venit, i-a spus să se oprească şi el continuă, asta e sfidare, nu mai e dialog”, a completat el.

Share