VIDEO Jimmy Jump a vrut sa-i puna fes rosu lui Cristiano Ronaldo

Share

Sport.ro:

“Jimmy Jump a intrat pe teren in Liga la inceputul meciului dintre Barca si Real. Mai multi agenti de securitate s-au chinuit sa-l prinda.”

GSP:

Jimmy Jump a revenit. Celebrul personaj ajuns cunoscut prin apariţiile în special pe terenurile de sport şi-a făcut din nou de cap la FC Barcelona – Real, din returul semifinalei Ligii (1-1, în tur 2-0). Scăpat din atenţie de oamenii de ordine, el a pătruns pe gazon la începutul reprizei secunde.

foto: presaonline

Cristiano Ronaldo era ţinta sa. Jimmy s-a dus direct la portughez cu un scop precis: să-i pună pe cap o băscuţă catalană. Cînd a ajuns lîngă starul Realului, acesta tocmai se ridica. A remarcat că se apropie cineva străin, ceea ce l-a făcut pe “atacator” să ezite un pic. Imediat au intervenit stewarzii, iar Jimmy a luat-o la fugă. După ce, în cursă, doi dintre urmăritori s-au dat cap în cap, el a fost prins şi reţinut.

Pe numele real Jaume Marquet i Cot, Jimmy Jump (35 de ani) nu a trebuit să facă eforturi deosebite să vină la Barcelona. El s-a născut şi locuieşte la Sabadell, orăşel nu departe de capitala Catalunyei. De-a lungul timpului a avut multe apariţii notorii, printre ele şi cursa spre trofeul de la CM 2010, în Africa de Sud.

Anteriorul moment notabil în care acţionase Jimmy Jump fusese la finala Mondialului din vara trecută. Într-o pauză a jocului dintre Spania şi Olanda (1-0), el a intrat pe teren hotărît să pună mîna pe trofeu, căruia intenţiona să-i aşeze o căciuliţă, un fel de semnătură a sa. Cu greu a fost oprit, apoi alergat şi reţinut. Pentru ce a făcut a primit o amendă de 200 de euro.

În finala de la Eurovision

Alt episod notoriu a avut loc la Eurovision 2010, găzduit de Norvegia. În finală, Jimmy a pătruns pe scenă chiar în timp ce îşi făcea numărul reprezentantul Spaniei, Daniel Diges, arătînd un fes şi un tricou promoţional al propriei pagini de Internet în timp ce simula un dans. A fost arestat, dus la poliţie şi sancţionat cu 1.900 de euro.

A furat mingea

Tot vara trecută şi-a făcut apariţia în timpul meciului amicat dintre St. Pauli şi Santander. Cu un steag cu cap de pirat (drapelelul fanilor echipei germane), Jimmy s-a dus fuga la centrul terenului, a luat mingea şi s-a dus glonţ spre portarul gazdelor, pe care l-a învins printr-un lob.

Raid la Budapesta

În septembrie 2010, Jimmy Jump a vizitat Ungaria. Prilej: un meci în care era omagiat marele Kubala, disputat la Budapesta. Cu un steag catalan în mînă, el s-a dus pe gazon, a dat mîna cu jucătorii şi a alergat cu mingea la picior în vreme ce era fugărit de oamenii de ordine, apoi a şutat în plasă.

“Laureat” al premiilor Goya

Cinema-ul nu a lipsit de pe lista victimelor lui Jimmy Jump. Pe 13 februarie 2011, exhibiţionistul catalan s-a prezentat neaşteptat la ceremonia de decernare a Premiilor Goya, organizată la Teatrul Regal din Madrid. Şi-a dedicat acţiunea tuturor “spontanilor” din Spania.

În finala Euro 2004

4 iulie 2004 rămîne încă un moment de referinţă. Era finala CE 2004, între Grecia şi Portugalia (1-0). Jimmy a intrat pe teren în timpul partidei şi a vrut să-i dea lui Luis Figo un steag al Barcelonei, drept protest pentru plecarea portughezului de pe “Camp Nou” la Real Madrid.

Amenzi în serie

Jimmy Jump a bifat şi alte operaţiuni: Real – Barca în noiembrie 2005, finala Ligii 2007 dintre Milan şi Liverpool (a arătat un steag al Greciei), semifinala CE 2008 între Germania şi Turcia (tricou cu mesajul “Tibet nu e China”), marele premiu de Formula 1 al Catalunyei din 2004, Roland Garros 2010 la meciul dintre Roger Federer şi Robin Soderling.

Toate aceste îndrăzneli l-au costat. De pildă, pentru pătrunderea pe teren la partida de Ligă între Villarreal şi Arsenal a fost amendat cu 60.000 de euro. Situaţia financiară delicată l-a determinat în ultima vreme să ceară ajutorul fanilor săi pentru a-şi putea continua acţiunile.

Share