VIDEO Florin Cîţu, în Parlament: Mă contestă slugile lui Liviu Dragnea!

Share

Florin Cîţu a spus-o verde-n faţă, la “Ora premierului”, eveniment ritmic parlamentar confiscat acum de PSD.

Premierul Florin Cîţu a declarat, în plenul Camerei Deputaţilor, unde se află la solicitarea PSD, pentru a da explicaţii în legătură cu bugetul de stat pentru acest an, că este contestat de slugile lui Liviu Dragnea, nominalizându-i pe Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu şi Paul Stănescu.

”Ei m-au invitat să vadă cât rezist la înjurăturile lor”, a afirmat el. Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a transmis în plenul Camerei premierului Cîţu, după discursul susţinut de acesta în faţa deputaţilor, că este campionul absolut al urii, că nu vrea nici o reformă, pentru că nu are curaj, nici viziune, pentru că nu a fost în stare azi, 22 februarie, să aducă în Parlament un proiect de buget.

”Duceţi-vă acasă, domnule Cîţu!”, i-a spus el.

”De fiecare dată când sunt invitat în Parlament şi este respectată procedura, vin şi răspund. În acelaşi timp românii ar trebui să ştie că această invitaţie, din partea grupului PSD, nu are nici o legătură cu bugetul României.

Ei m-au invitat să vadă cât rezist la înjurăturile lor. Eu vă spun că premierul rezistă. Să vedem cine mă contestă pe mine, conducerea PSD – Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose, aceştia sunt cei care mă contestă pe mine.

Toţi, slugile lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov, rămân şi au fost slugile celor doi. Sorin Grindeanu, premierul OUG 13, cel care a scos zeci de mii de români în stradă, cel care tremura când s-a dus preşedintele şi nu l-a ascultat, l-a ascultat pe Liviu Dragnea.

A făcut un lucru inedit în politică – a fost dat jos din Guvern de propriul partid şi s-a ţinut de scaun şi a vrut să rămână acolo, împotriva propriului partid. Iar PSD s-a obişnuit cu asta şi a urmat premierul Mihai Tudose, care îşi lua banii în plic. Marii gânditori economici Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, ei îşi permit să vină cu amendamente la bugetul României, care însumate fac 6% din PIB.

Propun să nu mai plătim la CE contribuţia. De acolo vor să ia ei banii, de la controbuţia la CE. Nu voi permite PSD să interfereze. În acelaşi timp, anul acesta avem un buget echilibrat, un buget credibil, primul buget după 30 de ani recunosc acest lucru şi de Consiliul Fiscal şi de agenţiile internaţionale.

Un buget al investiţiilor şi aceiaşi oameni ne spuneau că vom distruge România, anul trecut. Ei bine, nu, v-am demonstrat cum se face economie. Văd că vă place să decupaţi”, a afirmat Cîţu.

Preşedintele Camerei Ludovic Orban a făcut apel la sală să nu întrerupă vorbitorul. ”Lăsaţi această circotecă ieftină!”, a afirmat el.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că partidul va depune moţiune de cenzură în situaţia în care amendamentele depuse de social-democraţi la legea bugetului de stat nu vor fi adoptate la dezbaterile din Parlament. El a catalogat proiectul de buget propus de Guvern drept „o tâmpenie”.

„Nu poţi să ai creştere economică când ai austeritate şi tai tot. Noi venim cu aceste amendamente poate în ultima clipă acest guvern îşi dă seama că proiectul de buget cu tăieri şi cu austeritate e o tâmpenie”, a afimat Marcel Ciolacu duminică seară, la Antena 3.

Întrebat dacă PSD va depune o moţiune de cenzură în cazul în care nu îi vor fi votate amendamentele, Ciolacu a răspuns afirmativ.

„Categoric că depunem moţiune, dar am şi spus este prima moţiune simplă pe care am depus-o, şi deja am avut patru voturi în plus în afară de grupurile parlamentare PSD şi AUR. Este pentru prima oară.

Eu nu-mi aduc aminte ca doar la două luni de la alegeri deja patru voturi să fie în plus faţă de ce avem ca opoziţie. Avem o sesiune parlamentară unde vom veni, categoric, cu o moţiune de cenzură”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Share