home CORUPTIE, POLITICA VIDEO Bololoi, interlopul cu care Antena 3 a încercat iar să-l mânjească pe Nicuşor Dan

VIDEO Bololoi, interlopul cu care Antena 3 a încercat iar să-l mânjească pe Nicuşor Dan

Share

Antena 3 a încercat să emită o nouă minciună despre Nicuşor Dan, legată de un interlop, Bololoi, însă a reuşit doar să se facă de râs.

Personajul cu vocea distorsionată şi imaginea protejată, prezentat pe Antena 3 drept “bomba bombelor, detonată!”, pe burtiera galbenă a emisiunii lui Mihai Gâdea, este un interlop din Bucureşti, cu numele Valentin Daniel Bololoi.

Potrivit Rise Project, acesta se numeşte Valentin Daniel Bololoi şi în trecut a fost arestat pentru tâlhărie. Sub protecţia anonimatului, el a făcut mai multe acuzaţii la adresa lui Nicuşor Dan, principalului contracandidat al Gabrielei Firea, susţinută fervent de Antena 3.

Bololoi a fost arestat în 2002, pentru tâlhărie, cunoscut fiind de atunci cu antecedente penale. Împreună cu patru complici, i-a furat unei femei bijuteriile, un aparat foto şi alte bunuri personale.

A ieşit din puşcărie un an şi jumătate mai târziu. Tâlhăria s-a consumat într-un bar de noapte din Sectorul 3, zonă dominată de un temut clan interlop: Caranii.

Potrivit sursei citate, în 2014, Valentin Daniel Bololoi a ajuns martor în dosarul de crimă organizată al Caranilor şi Duduienilor, în care cele două clanuri sunt acuzate de cămătărie asociată cu jocurile de noroc.

“Aseară am avut şedinţă de guvern. Am început-o la ora 21.00 şi, când am intrat în şedinţa de guvern, a venit un consilier şi mi-a spus ‘Se întâmplă ceva pe Antenă 3’. ‘Lovitura de graţtie’, „Bomba secolului’. ‘Bomba campaniei’, am crezut că cine ştie ce cutremur se întâmplă. Stimaţi colegi, într-adevăr, Antena 3 a dat lovitura de graţie, dar i-a dat lovitura de graţie Gabrielei Firea.” – Ludovic Orban, prim-ministru

Bololoi a descris în instanţă luptele de putere din subteranele Bucureştiului şi momentele în care a participat activ la acestea, în calitate de apropiat al lui Aurel Răducan, unul dintre liderii Caranilor.

În 2012, Valentin Daniel Bololoi a prestat şi pentru magnatul imobiliar Marius Locic. Acela este contextul la care s-a referit în interviul difuzat de Antena 3, spune el.

Tribunalul Bucureşti suspendase în acel an autorizaţia de construire a unui imobil de cinci etaje, pe care Valeriu Stoica (fost ministru liberal al Justiţiei) şi miliardarul Locic voiau să-l construiască în Cotroceni. Sentinţa dădea atunci câştig de cauză asociaţiei “Salvaţi Bucureştiul”, condusă de Nicusor Dan.

RISE a avut două discuţii cu Valentin Daniel Bololoi. În prima, reporterii au pretins că lucrează la Antena 3 şi că doresc să programeze tot anonim un interviu similiar cu cel de ieri. Bololoi a fost de acord.

A doua convorbire a fost iniţiată de el, după ce a verificat în prealabil la postul TV şi a realizat că s-a deconspirat.

 

Share