VIDEO Blinken: Reprimarea protestelor din China, semn de slăbiciune al regimului

Share

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat la Bucureşti că reprimarea, de către China a protestelor împotriva restricţiilor sanitare anti-COVID, este un semn de slăbiciune, din partea liderilor comunişti, transmite AFP.

Oamenii din toate ţările au dreptul să îşi exprime frustrarea protestând paşnic, a declarat Blinken, pentru NBC.

“Când vedem că guvernul ia măsuri masive de represiune, pentru a împiedica acest lucru, acesta nu este un semn de putere, ci un semn de slăbiciune”, a declarat şeful diplomaţiei americane, întrebat despre situaţia din China.

Antony Blinken, aflat în România, pentru a participa la Reuniunea şefilor diplomaţiilor din ţările membre NATO, intenţionează să viziteze China, anul viitor, într-un context internaţional, marcat de tensiuni, în relaţia dintre Washington şi Beijing.

Secretarul de stat american a declarat că politica zero COVID “nu este ceva ce am face” în Statele Unite, unde autorităţile s-au concentrat mai degrabă pe vaccinuri, testări şi tratamente.

“China trebuie să găsească o modalitate de a avansa în gestionarea COVID, o modalitate care să răspundă nevoilor de sănătate, dar şi nevoilor populaţiei”, a adăugat el.

Autorităţile chineze se confruntă cu o mişcare naţională de furie împotriva restricţiilor sanitare, cea mai răspândită mişcare de protest de la mobilizările pro-democraţie, din 1989.

Preşedintele american Joe Biden, care s-a întâlnit cu preşedintele chinez Xi Jinping, la Bali, în luna noiembrie, a declarat că urmăreşte îndeaproape protestele din China.

Share