VIDEO AUR mizează la Constanţa pe vechi pesedişti din Gruparea Mazăre

Share

Partidul extremist AUR și-a lansat candidatul la Primăria Constanța, în prezența a maximum 300 de persoane.

Au fost prezenţi inclusiv politicieni, membri de partid și presă. Numărul participanților, la discursul lui George Simion, a fost confirmat și de jandarmii consultați de reporteri.

AUR mizează la Constanţa pe vechi pesedişti din Gruparea Mazăre

Candidatul AUR la Primăria Constanța, Ovidiu Cupșa, a fost susținut din public de politicieni reșapați din PSD, PNL și PP-DD, de pe vremea când orașul și județul erau conduse de trioul Radu Mazăre – Nicușor Constantinescu – Sorin Strutinsky.

Toți trei sunt condamnați definitiv în dosare de corupție și, în prezent, îşi ispăşesc pedepsele.

Chiar candidatul AUR la Primăria Constanța este fost vicepreședinte PNL Constanța, pe vremea când liberalii de la malul mării erau din punct de vedere politic o anexă a PSD, cu zero opoziție politică, în timpurile USL.

Citeşte şi: Eduard Hellvig a demisionat din fruntea SRI

Ovidiu Cupșa este un fost vicepreședinte PNL Constanța, care a avut mai multe funcții publice: consilier local, județean, a lucrat în primăria condusă de Radu Mazăre.

El a condus peste un deceniu CERONAV, o instituție-cheie pentru marinari, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, care organizează cursuri obligatorii de instruire și perfecționare a acestora și le eliberează documentele aferente, pentru a putea naviga.

A rămas în funcție și pe vremea când Ministerul Transporturilor a fost la PNL, și în epoca Dragnea, și pe vremea USR și a fost schimbat de Sorin Grindeanu, în decembrie 2023.

Citeşte şi: George Simion a încercat să intre peste şeful SRI, Eduard Hellvig

Și-a dorit să fie candidatul PNL la Primăria Constanța, în ultimele două scrutine, când partidul l-a importat pe Vergil Chițac, actualul primar al municipiului, conform G4Media.

Cupșa este un apropiat de PSD-ul vechi, dar mai multe surse liberale și social-democrate susțin că reprezentantul AUR este apropiat și de actuala conducere PSD Constanța, criticată în timpul evenimentului de sâmbătă.

Cele mai cunoscute figuri de la eveniment au fost Cristinel Dragomir și Cristian Darie, adjuncții fostului președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu, fostul primar al Năvodariului, Nicolae Matei (de asemenea condamnat definitiv într-un dosar DNA), aflat la putere tot în epoca fostei administrații.

Reprezentant al comunităţii evreieşti aservit, prezent la lansare

La eveniment a fost prezent și șeful comunității evreiești de la Constanța, Sorin Lucian Ionescu, care a stat în culise, alături de organizatori și membrii AUR care așteptau să urce pe scenă.

Este apropiat de actualul PSD local și fost director al televiziunii Neptun TV, aparatul principal de propagandă al fostei administrații Mazăre-Constantinescu, alături de ziarul Telegraf, trust pe care l-au fondat înainte să intre în politică.

Sorin Lucian Ionescu a declarat că s-a aflat la lansare în calitate de jurnalist pentru că are o publicație online și că nu comentează doctrina partidelor politice.

Share