Donald Tusk îl acuză pe Viktor Orban că a trădat Europa

Share

În timpul unei vizite la Kiev, premierul polonez Donald Tusk a asigurat Ucraina de sprijinul militar și politic al Poloniei.

Dar Tusk a comentat şi ultimele evoluţii ale comportamentului prim-ministrului ungar Viktor Orban.

Donald Tusk îl acuză pe Viktor Orban că a trădat Europa

“Cei care îl susțin în tăcere pe Putin trădează Europa, din toate punctele de vedere, și vor fi ținuți minte și nu vor fi iertați”, a spus şeful guvernului de la Varşovia.

“Polonia este gata să producă și să sprijine Ucraina cu echipamente și consumabile”, a declarat Tusk la întâlnirea cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Citeşte şi: Viktor Orban, răznaie. “UE respinge moşternirea creştină”

Tusk a declarat că este convins că UE va găsi o cale, cu sau fără Orban, de a asigura sprijinul pentru integrarea Ucrainei în UE și pentru ajutorul de urgență.

Împreună cu Zelenski, Tusk a discutat despre investițiile comune în producția de arme și muniții. El a spus că guvernul său va investi în companii din Polonia și Ucraina „care vor acționa pentru creșterea capacităților noastre de apărare: cele ale Ucrainei, Poloniei și Europei”, conform EurActiv.

Citeşte şi: Viktor Orban cere revenirea lui Donald Trump la Casa Albă

Ministrul ungar de externe Péter Szijjártó a reacționat la comentariile lui Tusk, declarând că acesta a dat dovadă de o lipsă totală de respect, atacând poziția guvernului ungar.

El a reiterat apelul Ungariei pentru încetarea focului în Ucraina și l-a acuzat pe Tusk că reprezintă o poziție prorăzboi.

Share