Victor Ponta s-a întâlnit joi cu Adrian Candu, finul lui Plahotniuc

Share

Relaţiile unor oameni politici din România ar putea să surprindă pe mulţi. Să-l luăm pe Victor Ponta, de exemplu.

Victor Ponta s-a întâlnit la Bucureşti cu Andrian Candu, preşedintele partidului Pro Moldova, de peste Prut. Candu este un apropiat al lui Vladimir Plahotniuc, oligarhul dat în urmărire generală atât de Republica Moldova, cât şi de Rusia.

„Am decis cu Victor Ponta că vom consolida relaţiile de cooperare, comunicare şi sprijinul politic reciproc atât în alegeri, cât şi în cadrul unor proiecte pe care le vom dezvolta în beneficiul locuitorilor celor două tari pentru început la nivel de partide.

PRO MOLDOVA şi PRO ROMÂNIA sunt pentru relansarea relaţiilor dintre ţările noastre şi pentru proiecte noi cum au fost cele pe care le-am promovat anterior: SMURD, microbuze şcolare, proiecte regionale de infrastructură, începerea construcţiei gazoductului Iasi-Ungheni, reparaţia grădiniţelor, a şcolilor, teatre, muzee”, a scris Candu pe Facebook, postând fotografii cu Victor Ponta.

Am decis cu Victor Ponta ca vom consolida relatiile de cooperare, comunicare si sprijinul politic reciproc atat in…

Posted by Andrian Candu on Wednesday, 7 October 2020

Aceste imagini nu au fost publicate şi pe pagină lui Ponta. Ponta nu a anunţat nimic despre întâlnirea cu Candu. Sorin Ioniţă (Expert Forum), un bun cunoscător al situaţiei politice din Moldova, explica ce se ascunde în spatele acestei întâlniri.

„Dacă doriţi să revedeţi: aripioara SIE a PSD, adică Ponta, reînnoda ieri legătură cu mesagerii lui Plahotniuc. Mda, nici eu nu doream să revăd, dar asta e. După ce l-a înghiţit pe Tariceanu, Ponta se dă în bărci cu fânul lui Plaha, gestionarul unui partid moldovenesc nou şi sprinten, menit să tulbure apele.

Naşul Însuşi tocmai a revenit în regiune, cu o trecere meteorică dar plăcută prin Bucureşti, nestingherit în ciuda mandatului de urmărire internaţională. Pentru că dragostea de ţară te aduce totdeauna înapoi, oricât de mult rău ţi-a făcut ea ţie.

Citiţi unde zice ‘sprijin reciproc în alegeri’ şi nu vă imaginaţi, cred, că în poza alăturată Ponta ar fi cel cu mai mulţi bani, da? Astimp kommentariatul românesc e chitit să forfece doar cine şi-a mai pus piedică şi şi-a furat piesele de lego în partidul civic, care nu-i chiar perfect-perfect, ci doar semi-perfect, ce să vezi. Ca să ştiţi cum stăm alegerile astea”, a scris Ioniţă, pe Facebook.

În dată de 1 septembrie, Andrian Candu a fost desemnat de către Consiliul Naţional Politic PRO MOLDOVA candidat din partea formaţiunii la alegerile prezidenţiale din 1 noiemmbrie 2020.

Share