home POLITICA Victor Ponta este noul presedinte al PSD

Victor Ponta este noul presedinte al PSD

Share

Chiar daca numaratoarea voturilor nu a luat sfarsit, Victor Ponta deja nu mai poate sa fie invins, pentru ca are deja numarul de voturi necesare si in sala Congresului se aude o muzica stranie, de parca Oda Bucuriei avea nevoie de un mars disco neaparat, pentru a arata ca cel supranumit Prostanacul a fost dat jos din fruntea bucatelor.

Acum, in acordurile acestea muzicale stupide si cacofonice, peste comentariile antologice ale Cristinei Sincai, trebuie sa spun ca ma bucur ca mistretii bolsevici cu colti de faianta conduc in continuare PSD, lucru care in scurt timp va deveni foarte vizibil in acest partid.

Imi pare rau pentru Victoras Ponta, pe care il cunosc personal si despre care pot sa spun ca este un tip ca lumea, dar, asa cum se vede pe aceste imagini transmise de televiziuni chiar in acest momente, Ponta este pionul impins in fata de catre Adrian Nastase, adica defapt de catre Ion Iliescu.

Miscarile facute la inceputul acestei saptamani de catre Adrian Nastase si Ion Iliescu au fost sperietoarea pusa sub nasul organizatiilor judetene de catre cei doi, pentru a vota contra lui Geoana.

Mesajul a fost simplu: daca il votati pe Geoana, rupem partidul. Mai mult, dupa ce a fost trimis in delegatie in interes de serviciu, in campania electorala, ca sa-i faca treaba lui Sorin Oprescu pentru prezidentiale, de curand, de foarte curand, exact in zilele retragerii strategice ale lui Nastase si Iliescu, Octav Cosmanca a infiintat un nou partid.

Sperietoarea. Clar. Simplu.

Alegerea lui Victor Ponta e mai buna pentru PSD (si mai rea pentru Romania) decat situatia in care ar fi fost reales Mircea Geoana. In aceasta situatie, cred ca PSD devenea istorie (si poate era mai bine pentru Romania).

Asa, PSD va continua sa existe si va avea succes politic. Bine pentru ei, rau pentru noi.

~caricatura de Bogdan Petry~

Alegerea lui Victoras Ponta este insa una otravita pentru romani, pentru ca ei vor putea sa fie pacaliti ca PSD s-a innoit, ca e un partid cu un nou suflu tanar, cu o noua imagine, lucru despre care moţoclapadocozaurii de pe Realitatea TV vorbesc de au facut deja bataturi in gura, iar in background se vor afla tot aceiasi oameni care vor face cartile politice din umbra, impreuna cu caracatita PSD din teritoriu.

Moţoclapadocozauri care au avut grija sa nu dea declaratia lui Mircea Geoana de dupa anuntarea rezultatului, in timp ce Bogodaaan Chiiriiieaaaac continua sa cladeasca la imaginea lui Ponta, care are “o constitutie rece”. Ma lasi…

Centrifuge

Centrifugele care pot aparea acum in PSD sunt oricum mai putin ample decat iuresul care ar fi fost provocat de catre Batranul Edec si Adrian Nastase, daca nu era ales Ponta.

Asa, va continua razboiul mut al nervilor cu gruparea ardeleana condusa de Ion Rus, precum si lupta surda cu factiunea Mitrea. Intr-un cuvant, partid de surdo-muti politici.

Personal, nu cred ca Mircea Geoana are sange in instalatie sa sparga PSD, iar Vanghelie, dupa parerea mea, se va linisti si se va intoarce spasit, ca primar, la administrarea penibila a Sectorului 5.

Ceea ce ma distreaza este ca Geoana iar a pierdut ca prostanacul, dupa ce s-a culcat presedinte. Ma mai amuza faptul ca Victor Ponta are cravata violet. Sunt curios ce parere are Hrebe despre lucrul acesta.

Gafele Cristinei Sincai

Categoria tinerete fara batranete

“Victor Ponta, presedinte PSD la 38 de ani, este cu doi ani mai tanar decat mine.”

Categoria lobby

(avem imagini cu Ponta si Geoana discutand cu sustinatorii) “Iata, avem imagini despre cum isi fac lobby candidatii la presedintia partidului.”

Categoria pudoare, ma scuzati

“Nu stiu daca are urna fund dublu, ma scuzati.”

Categoria 1+1=5

“Iata doi contracandidati care se afla in cursa pentru presedintia partidului. (ca si cum ar fi fost, la acel moment, vreo cinci contracandidati)

Categoria lobby se intoarce

(sustinatorii lui Ponta se pupa pe obraji cu acesta) “Iata, avem in continuare imagini despre cum isi fac lobby candidatii la presedintia PSD.”

Categoria incoerenta si SPP

S-a urcat in masina dreapta-spate, demnitar il vedem, sunt masinile Serviciului de Paza si Protectie.

Acum, se pune si problema ce parere are Cristi Diaconescu despre prestatia Cristinei Sincai. Mai ales ca jocurile de culise din timpul acestui congres l-au implicat puternic pe Diaconescu intr-un ciudat dans, cu Floriana Jucan afirmand ca serviciile secrete il urmaresc pe Cristinel la greu, iar acesta iesind in decor ca singurul contracandidat retras din cursa care a anuntat ca-l sustine pe Geoana.

Cred ca ar fi normal sa aflam si anume de ce. Dar si ce Dumnezeu cauta Cristian Diaconescu la Piata Victoriei, in sediul SRI. Vorbea despre scut, cum a declarat? De ce si in ce calitate vorbea el despre scut, ca doar este in opozitie?

Si la ce om de afaceri a stat timp de patru ore pe 5 februarie, ca nu ne-am lamurit. Si nici de ce Razvan Dumitrescu s-a oprit din mursecarea lui Diaconescu in direct, exact cand trebuia sa-i puna acest intrebari, pe care sunt convins ca stie sa le scoata pe tapet.

Ideea este ca nu as fi linkat un astfel de articol despre Sincai, dat prima data de Revista “Star”, ori unul ca acesta, insa, deontologic vorbind, daca boardul editorial de la Realitatea TV a aflat inca din aprilie 2009 ca Sincai ar putea sa aiba o relatie cu Diaconescu, nu trebuiau sa o teleporteze la Congresul PSD. Erau destule Emme Zeicesti in blockstarturi.

UPDATE: Liviu Dragnea a fost ales secretar general al PSD. Cu alte cuvinte, Victoras acum va putea sa spuna: “Pohta ce-am pohtit…”.

Share