home CORUPTIE, POLITICA Victor Ponta dă asigurări că nu este o broască râioasă

Victor Ponta dă asigurări că nu este o broască râioasă

Share

Victor Ponta a declarat că el nu este broască râioasă, referindu-se la o declaraţie despre partenerii de guvernare ai PNL, pe care a făcut-o Rareş Bogdan.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Eu nu sunt o broască râioasă, că nu i-am votat, şi se pare că am avut dreptate. Să-l schimbe pe dl Orban dacă vor, dar cu ceva mai bună, dar în astea 5-6 luni România va fi sat fără câini.

(…) Guvernul Orban a făcut un buget pe şase luni, cine se pricepe, vede. De ce s-au mai chinuit să facă protocoale cu celelalte partide dacă aveau de gând să facă alegeri. Guvernul Orban nu o să pice la moţiune, singura soluţie este demisia”, a declarat Ponta la România TV.

Prim-vicepresedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că, pentru a schimba Guvernul Dancila, liberalii au „înghiţit nişte broaşte râioase”. „(…) nu le-am înghiţit cu mare plăcere şi nici nu stăm lângă aceste broaşte râioase cu mare plăcere, dar stăm pentru că asta e politică. Nu avem decât 96 de parlamentari şi avem nevoie de 233 de voturi. Asta nu înseamnă că ne pupam pe gură cu ei şi nici că suntem de acord sau că uităm ce au făcut în ultimii trei ani de zile”, a afirmat el.

Rareş Bogdan declarase duminică seara, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că nu se pune problema unui alt premier şi nici a candidaturii lui Ludovic Orban la altă funcţie decât cea de premier.

El a spus că pentru declanşarea alegerilor anticipate sunt negocieri complicate cu partidele.

„Gândiţi-vă că noi guvernam în acest moment alături de alte şapte grupări politice, forţe politice. Unele dintre ele, personal, şi nu doar eu, foarte mulţi dintre liberali, şi sunt convins că şi Ludovic Orban, cu toată experienţa şi toleranţa sa, excesivă de multe ori, nu e cel mai fericit să stea braţ la braţ cu mulţi dintre cei care l-au tocat mărunt, l-au făcut în toate felurile şi ne-au făcut şi pe noi şi pe preşedinte”, a afirmat Rareş Bogdan.

El a spus că, pentru a schimba Guvernul Dancila, PNL a „înghiţit nişte broaşte râioase”.

„Dar, am înţeles că interesul acestei ţări este să oferim un guvern, să schimbăm Guvernul Dancila, şi atunci am înghiţit nişte broaşte râioase. Să ştiţi că nu le-am înghiţit cu mare plăcere şi nici nu stăm lângă aceste broaşte râioase cu mare plăcere, dar stăm pentru că asta e politică. Nu avem decât 96 de parlamentari şi avem nevoie de 233 de voturi. Asta nu înseamnă că ne pupam pe gură cu ei şi nici că suntem de acord sau că uităm ce au făcut în ultimii trei ani de zile. Deci pentru fiecare măsură pe care vrem să o luăm trebuie să negociem cu aceste partidulete, partide sau grupări politice create în Parlament, ad hoc. Nu e foarte simplu, să ştiţi”, a mai spus Rareş Bogdan.

În 2008, Ioan Oltean, la acea vreme liderul PDL Bistriţa-Năsăud, spunea, referitor la alianţa partidului cu PSD, că „a înghiţit o broască râioasă”.

Share