home POLITICA Victor Ciorbea ar ataca mâine la CCR ougeurile elefantului

Victor Ciorbea ar ataca mâine la CCR ougeurile elefantului

Share

Victor Ciorbea ar urma să atace mâine la Curtea Constituţională OUG elefant, informează HotNews. Anterior, Ciorbea declarase că nu poate să facă acest lucru decât după ce cea de-a doua intră complet în vigoare.

Victor Ciorbea, Rilă-Rilă, Răzgândilă

Ciorbea declarase initial ca nu are temei legal sa atace ordonanta, motivand ca actul legislativ nu a intrat in vigoare. La o zi distanta, Ciorbea a avut o intalnire la sediul institutiei cu presedintele Iohannis, aminteşte HotNews.

Dupa intalnire, si-a nuantat pozitia, anuntand ca va analiza optiunile. Ciorbea isi motivase refuzul spunand ca nu poate sesiza CCR decat dupa ce intra Ordonanta in vigoare, adica peste 10 zile de la adoptare.

In realitate, exista un precedent in 2013. Pe 9 octombrie 2013, Avocatul Poporului a atacat OUG 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa. Aceasta in conditiile in care aceasta intra in vigoare pe 25 octombrie.

Deci, a atacat o Ordonanta de Urgenta cu doua saptamani inainte de a intra in vigoare. Atunci, CCR a analizat sesizarea si a admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului, Ordonanta de Urgenta fiind abrogata.

Diferenta fata de situatia de acum este ca in octombrie 2013, Avocatul Poporului era Anastasiu Crisu, nu Victor Ciorbea.

Share