home POLITICA Disoluţia PSD Dragnea începe de la Iaşi şi poate din Oltenia

Disoluţia PSD Dragnea începe de la Iaşi şi poate din Oltenia

Share

În aceste momente, disoluţia PSD Dragnea începe să se vadă cu tot mai multă claritate. Totul începe de la organizaţia PSD Iaşi şi de la Slatina. Vom continua live updates azi despre ce se întâmplă în acest scandal naţional. Pentru că despre asta vorbim: despre starea naţiunii române.

UPDATE 23.46: LEGE nr.115 din 28 iunie 1999, privind responsabilitatea ministerială.
[…]
Art. 8. – (1) Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 12 ani următoarele fapte săvârşite de membrii Guvernului în exerciţiul funcţiei lor:
a) împiedicarea, prin ameninţare, violenţă ori prin folosirea de mijloace frauduloase, a exercitării cu bună-credinţă a drepturilor şi libertăţilor vreunui cetăţean;
b) prezentarea, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului sau Preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.
[…]
(3) Tentativa faptelor prevăzute la alin. (1) se pedepseşte.

UPDATE 23.31: Gigi Becali, pe Realitatea TVDin cauza lui Dragnea, am pierdut un contract de 24 de milioane de euro cu o firmă austriacă. Trei milioane de euro trebuiau să vină imediat, restul ulterior. Austriecii au spus: “Mai trebuie să ne gândim, să vedem ce se mai întâmplă în România”. Acum, ştiu eu dacă mai vin?

UPDATE 23.21: Comisia Europeană ar putea bloca fondurile europene. Iohannis – România riscă pierderea dreptului de vot în UE.

UPDATE 23.17: 220.000 de protestatari – cifra maximă la care au ajuns în această seară protestele din România.

UPDATE 22.52: CU CAPUL ÎN JOS Antena 3 În studio scorul este patru la unu pentru PSD-ALDE. Teodor Atanasiu, care şi-aşa are problemele sale (vezi cazul Bijboacă), este lapidat efectiv de Şerban Nicolae şi de “teleaştii” angajaţi politic Radu Tudor, Oana Stancu şi Adrian Ursu.

UPDATE 22.48: Întrebare StareaPresei.ro Dragnea, unde mai este crapul de Dunăre acum, pentru care te aranja pe matale, demagogic, grija în campania electorală?

UPDATE 22.45: corespondent Realitatea TV La Alexandria, proteste zilnice. În această seară, au fost 350 – 400 de protestatari. La Mediaş, 2.000 de oameni mărşăluiesc prin centrul oraşului. 500 de oameni sunt în centrul Făgăraşului.

UPDATE 22.44: Realitatea TV Şapte persoane au fost reţinute cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile de către Parchetul Sectorului 1 în urma evenimentelor violente de ieri.

UPDATE 22.20: “Abuzul de putere are drept consecință pierderea autorității” – Isaia 17-23

UPDATE 22.17: Realitatea TV – 200.000 de protestatari în toată ţara.

UPDATE 21.54: CU CAPUL ÎN JOS Antena 3 acreditează din burtiere că România e ameninţată de destabilizare şi că între instituţii sunt tensiuni extreme. Este extrem de cinic faptul că reporterii acestui canal sunt în manifestaţiile de protest şi sunt folosiţi pentru această campanie de dezintoxicare, formulată din interpretarea care se face permanent în studio la desfăşurarea evenimentelor.

UPDATE 21.46: Realitatea TV – 80.000 de oameni protestează acum în faţa Guvernului. Peroanele metroului, la staţia Piaţa Victoriei, sunt ticsite.

UPDATE 21.22: Parchetul General îi cere lui Victor Ciorbea să conteste la CCR OUG.

UPDATE 21.14: Realitatea TV – În acest moment, în Piaţa Victoriei sunt peste 50.000 de protestatari.

UPDATE 21.08: SURSE Constantin Sima, secretarul de stat căruia i-a delegat atribuţiile Dottore Iordache, ar fi bun prieten cu Gheorghe Iancu, fostul Avocat al Poporului. Acesta e soţul Mihaelei Udrea, fostă directoare în Ministerul Sănătăţii, arestată în anul 2015.

Udrea a fost condamnată în martie 2016 la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru şase infracţiuni de luare de mită.

UPDATE 20.45: Digi24 . 135.000 de manifestanţi în acest moment, în ţară.

UPDATE 20.25: Realitatea TV – Mulţimea de manifestanţi a ajuns în acest moment, în Piaţa Victoriei, în faţa Palatului Victoria, la 40.000 de oameni.

UPDATE 20.03: Realitatea TV – Lavinia Şandru a ieşit din emisie, după ce şi-a dat obolul la Partidul Unic. Pe post e Denise Rifai, nu mai trebuie să stăm cu capul în jos.

Numărul de manifestanţi creşte în toată ţara

UPDATE 19.53: Digi24 – Peste 30.000 de protestatari sunt acum în Piaţa Victoriei.

UPDATE 19.32: Digi24 – 15.000 de manifestanţi la Guvern, în acest moment.

UPDATE 19.13: Carmen Daniela Dan se dă de gol singură: Nu puteam solicita blocarea suporterilor în sala Complexului Dinamo. Cum adică? Cum ar fi putut să dispună blocarea suporterilor în Complexul Dinamo dacă nu a primit nici o informare? Înseamnă că ştia.

UPDATE 19.09: CursdeGuvernare.ro – Atenție la costurile de finanțare! Scădere puternică și rapidă a încrederii în titlurile de valoare românești. Un nivel în urcare al acestor randamente arată o încredere tot mai redusă în perspectivele economice și duce la creșterea costurilor de finanțare ale datoriei publice, potrivit datelor disponibile pe site-ul de specialitate Investing.com.

Cu capul în jos, împreună cu Lavia Şandru

UPDATE 19.00: CU CAPUL ÎN JOS Realitatea TV Lavinia Şandru, extrem de agresivă, continuă să intoxice, zăpăcească şi dezinformeze telespectatorii cu interpretarea sa asupra realităţii lucrurilor.

UPDATE 18.54: ŞtirileProTV – Paskuj Robert anunţa pe Facebook demisioneaza din functia de presedinte al ALDE Sibiu si anunta ca va iesi in strada.

Având în vedere evenimentele recente declanşate de acțiunile controversate ale Guvernului sprijinit politic de coaliția PSD-ALDE şi condus de Sorin Grindeanu, vă anunț că dezaprob aceste acțiuni şi îmi exprim public solidaritatea cu cei peste 25.000 de sibieni manifestanți şi peste 300.000 de cetățeni români din întreaga țară ce se opun acestui abuz de putere.

UPDATE 18.39: Digi24 – 3.500 – 4.000 de manifestanţi, în acest moment, la Piaţa Victoria. Protestele continuă În Bucureşti şi în toată ţara.

UPDATE 18.34: 79 de persoane au ajuns astă-noapte la Poliţie şi Jandarmerie.

Lider PSD jigneşte manifestanţii

UPDATE 18.29: Digi24 – Lider PSD despre proteste: Nu mă interesează 100.000 de răgălii adunate de undeva. Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, joi, că va susţine în partid ideea menţinerii actualului guvern, care „să aibă tăria să reziste tuturor manipulărilor”. Liderul social-democraţilor vasluieni a afirmat că el face parte din „aripa talibană” a PSD şi că nu-l interesează „nici măcar 100.000 de răgălii adunate de undeva”.

RĂGĂLÍE, răgălii, s.f. (Reg.) Îngrămădire de rădăcini noduroase de plante sau de arbori pe malul apelor curgătoare, care servește ca ascunzătoare pentru pești; p. gener. îngrămădire de lemne, bușteni, crengi etc. aduse de apă și oprite la cotitura unei ape curgătoare, formând un fel de stăvilar. ♦ Rădăcină ieșită din pământ a unui copac doborât de vânt. – Et. nec.

UPDATE 18.19: Poziţia StareaPresei.ro – Este foarte interesant cum vede doamna Carmen Daniela Dan dialogul instituţional dintre MAI şi SRI:

SMS de la SRI – carmensta vin ultrash 5min Pţa Victor tepup 🙂
Răspuns de la Carmen Dan pentru SRI, tot prin SMS – -?)tipupsiio 😉

Este evident că SRI a comunicat cu MAI prin documente oficiale, cu antet şi semnătură, la nivel instituţional. Restul, vorba domnului Dragnea, este bulshit.

UPDATE 18.16: Iată înregistrarea cu declaraţia lui Liviu Dragnea privind bullshit-ul care este chestiunea corupţiei, masterizată de Digi24:

UPDATE 18.10: CU CAPUL ÎN JOS Antena 3Ce soartă va avea România din această noapte. Rivalităţi incredibile între liderii politici. Evoluţii spectaculoase vor fi dezvăluite. Dana Grecu face spume şi delirează în studio, împreună cu Radu Tudor.

UPDATE 18.04: Realitatea TV – Jandarmeria cere manifestanţilor paşnici să îi izoleze pe provocatori şi să nu mai facă lanţuri umane în jurul lor. Jandarmeria Română promite că nu va interveni asupra protestatarilor paşnici.

Jandarmeria Română face precizări în ceea ce privește adunările publice

Protestele continuă în Bucureşti şi în toată ţara

UPDATE 18.00: Protestele au reînceput la Bucureşti, în Piaţa Victoriei şi în mai multe oraşe din ţară. Violenţele din stradă nu îi opresc pe oamenii paşnici să continue protestele. Continuă şi disoluţia PSD Dragnea.

UPDATE 17.54: Gândul – Jusnaliştii Mircea Marian, Ovidiu Vanghele, Emilia Şercan şi Cătălin Tolontan, Clothilde Armand şi Nicuşor Dan de la USR, deputatul PMP Robert Turcescu, dar şi oamenii de radio şi tv Andrei Gheorghe şi Lucian Mândruţă sunt acuzaţi de Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan, pentru poplarizarea protestelor.

UPDATE 17.49: România liberă, exclusiv – Procurorii Sima și Hăineală, Dragnea, Iordache și Șerban Nicolae, puși sub acuzare de către DNA în dosarul OUG. DNA ar putea să-i pună sub acuzare, deci să înceapă urmărirea penală in personam, împotriva șefului PSD, Liviu Dragnea, a ministrului Justiției, Florin Iordache, a senatorului PSD Șerban Nicolae, dar și a procurorilor, detașați în Ministerul Justiției ca secretari de stat, Constantin Sima și Oana Schmidt-Hăineală.

UPDATE 17.36: HotNews – Planul extins de dinamitare a justitiei. Detaliile atacului total pregatit de Dragnea si PSD.

• ar urma sa fie abrogat total abuzul in serviciu
• O serie de articole din legea 78/ 2000 urmeaza sa fie abrogate total sau redefinite. Cea mai spectaculoasa miscare vizeaza abrogarea totala a articolului 13 din legea 78, in baza caruia au fost condamnati Dragnea si Nastase
• Sunt vizate noi modificari la Codul Penal si la Legea 78 in ce priveste darea, luarea de mita si traficul de influenta. In cazul acestor infractiuni se reduc drastic pedepsele
• Nici Calin Popescu Tariceanu nu va fi uitat. Urmeaza sa fie modificata marturia mincinoasa, acuzatia sub care este cercetat liderul ALDE.

Vor să-l scape şi pe Dan Voiculescu

• Si o mica modificare care pare cu dedicatie pentru Dan Voiculescu. Liberarea conditionata a persoanelor de peste 60 de ani se va dispune dupa efectuarea efectiva a o treime din durata pedepsei. In prezent conditia este de doua treimi.
• comasarea DNA cu DIICOT
• Laura Codruta Kovesi (DNA) si Daniel Horodniceanu (DIICOT) isi pierd functiile de conducere
• se deschide calea shimbarii sefilor de parchete din structurile teritoriale
• scoaterea procurorilor din randul magistratilor
• intentia Guvernului este de a abroga ordonanta numarul 6 data dupa decizia Curtii Constitutionale in cazul interceptarilor
• preluare totala a controlului de catre PSD asupra institutiilor statului prin unificarea serviciilor secrete •

Disoluţia PSD Dragnea. Noi nemulţumiţi

UPDATE 17.34: Agerpres – Botoșani: Deputatul PSD Răzvan Rotaru spune că e nemulțumit de modificarea Codurilor penale și că e de acord cu protestatarii.

UPDATE 17.23: Agerpres – PNL depune proiect de lege pentru abrogarea OUG de modificare a Codurilor penale.

UPDATE 17.21: Agerpres – Aurelia Cristea: Singura soluție pentru PSD e schimbarea lui Dragnea.

UPDATE 17.19: Agerpres – Tăriceanu: Președintele incită la proteste; fac apel să reintre în cadrul constituțional al atribuțiilor pe care funcția le impune.

Acuze

UPDATE 17.17: Agerpres – Carmen Dan: Am remarcat implicarea unor personalități publice în susținerea acestor proteste în stradă.

UPDATE 17.15: Agerpres – Ambasada Marii Britanii: Suntem îngrijorați că OUG din 31 ianuarie ar putea să reducă domeniul de aplicare al infracțiunii de corupție.

SRI: Carmen Dan ştia de la ora 16.00 că se pregătesc provocări

Huliganism verbal

UPDATE 17.12Dragnea către parlamentarii USR: Aţi venit cu bâtele? Aveți și petardele la dumneavoastră?

UPDATE 17.11: PNL cere demisia ministrului de Interne şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

UPDATE 17.09: Agerpres – Ambasada Suediei: Sperăm ca Guvernul să reconsidere decizia care slăbește legislația de urmărire penală a abuzului în serviciu.

Hard-line-ul Codrin Ştefămescu merge până la capăt

UPDATE 17.07: AgerpresCodrin Ștefănescu, despre OUG: Mergem până la capăt, am promis că vom scoate cătușele din România.

UPDATE 17.06: Agerpres – Lia Olguța Vasilescu, despre demisia lui Florin Jianu: A primit ordin de reîncorporare.

UPDATE 17.05: Agerpres – Iohannis: Dragnea – responsabil de măsurile Guvernului.

UPDATE 17.03: Agerpres – Parlamentarii USR care au rămas peste noapte în plen au fost înlocuiți de alți colegi.

Iohannis sesizează CCR asupra OUG

UPDATE 16.59: Agerpres – Iohannis: Am decis să sesizez CCR cu privire la OUG referitoare la modificarea Codurilor penale.

Iohannis: Solicit lămuriri ministrului de Interne și Jandarmeriei de ce au lăsat elemente violente să distrugă o manifestație pașnică.

Iohannis: Soluțiile la criză trebuie să vină de la politicieni; o să-i invit săptămâna viitoare la Cotroceni.

UPDATE 16.58: Agerpres – Gabriel Petrea, ministrul Comunicării şi Dialogului Public: Îmbunătățirea comunicării nu se face prin violență; trebuie separate protestele de incidentele de miercuri seară.

UPDATE 16.55: Agerpres – Delegația eurodeputaților PSD a solicitat Comisiei LIBE a PE să își trimită reprezentanți în România.

UPDATE 16.54: La această oră, Sorin Grindeanu listează toate pomenile date de Guvern românilor ca să stea în casă şi să nu mai protesteze.

UPDATE 16.53: Agerpres – Grindeanu: Fac un apel la calm; din nefericire, un protest pașnic s-a transformat într-unul violent.

UPDATE 16.41: CursdeGuvernare.ro – Socialiștii europeni refuză să ajute PSD în scandalul Ordonanțelor – Corina Crețu, redusă la tăcere în Colegiul Comisarilor. Poziție tranșantă a Comisiei, PE are pe ordinea de zi de joi ”Statul de drept în România”. Germania cere clarificări.

UPDATE 16.25: PSD nu renunţă la OUG şi la graţiere. Dragnea: “Această maşină de dezinformare am mai văzut-o la Revoluţie şi după Revoluţie“.

UPDATE 16.08: Agerpres – Ministrul pentru IMM Florin Jianu şi-a dat demisia din Guvern.

Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

UPDATE 16.07: Liderul PSD Iaşi şi primar al oraşului Iaşi, Mihai Chirică, a cerut abrogarea OUG elefant. Chirică a cerut Guvernului să abroge OUG şi demisia lui Dottore Iordache.

 

Share