home EVENIMENT, POLITICA Victor Ciorbea ar rămâne abuziv avocat al poporului, cu voia PSD-ALDE

Victor Ciorbea ar rămâne abuziv avocat al poporului, cu voia PSD-ALDE

Share

Senatorul USR Mihai Goțiu a acuzat coaliția de guvernare că a încercat extinderea mandatului de Avocat al Poporului pentru Victor Ciorbea.

„O nouă șmecherie cu Avocatul Poporului. Practic pe ordinea de zi nu exista, a fost suplimentată în urma solicitărilor noastre, de la USR și a celor de la PNL și în urma numeroaselor mesaje venite din partea societății civile care s-au adresat celor doi președinți a celor două Camere pentru a începe această procedură și au venit cu acest tertip de a pune în ultima săptămână, în speranța că nu se va mai organiza un Plen reunit”, a declarat Mihai Goțiu.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Senatorul USR a acuzat puterea că a încercat să îi prelungească „în mod abuziv și neconstituțional” mandatul de Avocat al Poporului.

„Probabil că cetățenii, cum au făcut-o și până acum, vor cere acest Plen reunit pentru a nu mai continua și peste vară cu un Avocat al Poporului care să acopere tot ce face actualul Guvern. Vreau să le reamintesc celor care au reîncercat această nouă șmecherie, domului Tăriceanu, domnului Ciolacu și a colegilor lor care au votat, că în ultimii doi ani petiția Declic pentru încetarea mandatului domnului Ciorbea a strâns peste 160.000 de semnături. În aceste condiții, acum când mandatul i-a expirat, să îi mai prelungești în mod abuziv și neconstituțional acest mandat cu câteva luni pentru alte mizerii pe care, probabil, cei de la PSD și ALDE vor să le pregătească peste vară este total neconstituțional”, a completat Goțiu.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, marți, la finalul ședinței Biroului Permanent, că au fost demarate procedurile pentru numirea unui nou Avocat al Poporului, grupurile parlamentare fiind mandatate până pe 25 iunie să vină cu propuneri.

Peter Eckstein Kovacs este propunerea USR, susținută și de PNL și UDMR pentru Avocatul Poporului, în condițiile în care mandatul lui Victor Ciorbea a expirat la 6 mai. Mandatul Avocatului Poporului este de 5 ani şi poate fi reînnoit o dată.

Victor Ciorbea a fost ales în această funcție în 2014. Avocatul Poporului este numit în ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului.

Share