home CORUPTIE, POLITICA Victor Alistar, membru CSM, o atacă pe Ana Birchall. A anunţat familia Măceşanu

Victor Alistar, membru CSM, o atacă pe Ana Birchall. A anunţat familia Măceşanu

Share

Victor Alistar, membru CSM, o ataca pe Ana Birchall, ministru al Justitiei, pentru ca a informat familia Alexandrei despre rezultatul IML si a precizat ca trebuie sa isi asume si faptul ca situatia a explodat sub autoritatea sa si ii cere demisia pentru inactiune si dezinteres.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Am vazut zilele acestea ca ministrul justitiei Ana Birchall a anuntat rezultatul expertizei IML privind identificarea ramasitelor umane ca apartinand Alexandrei Maceseanu. Aceasta informatie este destinata exclusiv entitatii care e procesionala. Desi pot sa inteleg uman, am avut o stare de contrarietate profesional.

Ca atare, am continuat convorbirea pe mesaje (pornita de la reprosurile domniei sale) . Si am aflat ca este legat de atributia data de art 62 din legea 304/2004, adica pentru toata lumea faptul ca procurorii se afla sub autoritatea Ministrului Justitiei, si ca acesta poate cere socoteala”, a scris Victor Alistar, pe Facebook.

Potrivit reprezentantului societatii civile in CSM, ministrul Justitiei si-a asumat rezultatul expertizei, proba intr-un dosar.

„Si acum vin si intreb:

1. Doamna Ana Birchall era ministrul Justitiei si in mai, si in iunie si in iulie 2019. Ce a facut in aceasta perioada in dosarul privind disparitia Luizei?

2. Isi asuma ca nefacand nimic (desi si-a asumat prerogativa directa de autoritate asupra procurorilor, cum am vazut mai sus) situatia Alexandrei Maceseanu este si vina ei morala?

3. Isi asuma gravele disfunctii in sistemul parchetelor privitoare la siguranta cetateanului si aplicarea politicii penale a statului, combaterea crimei organizate? Daca da, cum?

4. Primul-ministru in functie Viorica Dancila a declarat ca nu tolereaza incapacitatea statului de a asigura siguranta cetateanului.

Dat fiind ca inactiunea si dezinteresul ministrului de resort, Ana Birchall, pentru aceasta tematica timp de trei luni (exact cat a durat si inactiunea in cazul Luizei), cum va reactiona doamna ministru la aceasta situatie de fapt? (cu ‘ignor’ la premier, cu scuze necredibile, cu impetuozitate nerelevanta pentru opinia publica, sau cu o demisie de onoare? (dat fiind ca trei luni de mandat nu a interesat-o si ca a explodat aceasta situatie sub autoritatea ei asumata) „, a mai scris Alistar.

Membrul CSM mai spune ca nicio campanie electorala pentru prezidentiale si nici imaginea de „rezolvator” de probleme a ministrului nu sunt valabile daca nu isi asuma nimeni o decizie politica pentru moartea Alexandrei, deoarece, a punctat Alistar, „statul, ministerul si parchetele au fost indolente”.

„Treceti de la vorbe la fapte ca sa va creada lumea! Ce este evident nu se poate trece cu vederea! Demisia asumata a cui are sarcina responsabilitatilor!”, a mai scris Alistar.

Surse judiciare au precizat ca anchetatorii i-au transmis vineri ministrului Justitiei ca ADN-ul este al Alexandrei, iar ulterior Ana Birchall a informat familia minorei. Anuntul a fost facut ulterior si de Alexandru Cumpanasu, unchiul Alexandrei.

Citeşte şi
Andi Topală, consilierul ministrului Justiţiei, Ana Birchall, a jignit-o pe realizatoarea tv Sorina Matei de
Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat că a solicitat asociaţiilor profesionale ale magistraţilor să transmită
Incep atacurile in presa controlata de Dan Voiculescu la adresa ministrului Justitiei, Ana Birchall. Lumea
Relația partidului cu ministrul Justiției, Ana Birchall, este extrem de rece, după ce aceasta și-ar
Ana Birchall a declarat, după suspendarea ședinței CSM, că tensiunile se agravează şi face "apel
Ana Birchall şi Viorica Dăncilă, acompaniantă de Toni Greblă, s-au certat în şedinţa de Guvern
Ana Birchall a transformat în fluturaşi fără atribuţii doi oameni ai lui Tudorel Toader. Unul
Deputatul PSD Ana Birchall s-a prezentat astăzi la DNA Ploieşti, acolo unde dă declaraţii la
Cei 70.000 de euro dati Anei Birchall il vor lega si mai tare pe Buble
~paraciosii WikiLeaks~Birchall vs. Buble & Co. din PSD~fara investitor la City Mall~cuprul, mai atractiv~mai face
Share