home POLITICA Varujan Vosganian a atins paroxismul penibilului VIDEO

Varujan Vosganian a atins paroxismul penibilului VIDEO

Share

Varujan Vosganian a atins paroxismul penibilului

Varujan Vosganian a reuşit astăzi, în plenul Legislativului, să atingă culmea penibilului posibil, probabil, printre cei mai jenanţi membri ai Senatului.

Iată care sunt faptele pe care ne bazăm atunci când afirmăm aceasta. Vosganian a scăpat (deocamdată, până când procurorii mai anunţă apariţia de noi probe) de urmărirea penală.

Senatorii au votat contra cererii de avizare favorabilă a începerii urmăririi penale, făcute de DIICOT. Dosarul este cel asupra condiţiilor în care Ioan Niculae a primit gaze ieftine pentru Interagro, ca şi în cazul lui Adriean Videanu. Acuzaţiile sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Vosganian a ţinut de la tribuna Senatului un discurs, de plângea şi caii de la dric, de a lăcrimat şi ultimul calic, prin care le cerea colegilor săi să nu aprobe cererea procurorilor.

La finalul discursului, şi-a şters câteva lacrimi. Apoi a luat loc în sală şi, şerveţelindu-şi lăcrămozităţile de crocodil de Cambodgia cu nişte şerveţele şerveţeloase de hâtie de şerveţel, a început să citească nişte acatiste şi să-şi dea cu mir pe fruntea domniei-sale, ca un bun creştin-ortodox.

Din cei 168 de senatori, au fost prezenţi doar 132. 56 au votat pentru începerea urmăririi penale, 71 contra, iar cinci voturi s-au anulat.

Vosganian, după aflarea rezultatului: “Votul reprezintă o victorie a democraţiei şi a demnităţii Parlamentului României, precum şi o şansă de a aşeza puterile statului pe echilibrul pe care îl dorim cu toţii”.

Reacţia lui Klaus Iohannis:

Mă așteptam ca Senatul să încuviințeze solicitarea DIICOT de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât și în recentul discurs ținut în plenul Parlamentului. În fața justiției, nu există decât o singură măsură: respectul față de lege, indiferent de persoană sau funcție.

Bă, Klaus, te-au luat ăştia, “colegii”, de fraier.

Contorsionările lui Vosga

Până să ajungă în cercurile puterii, cât se afla în rândul parlamentarilor minorităţilor naţionale, ca reprezentant al Uniunii Armenilor din România, Varujan era Varujan, băiat de băiat, pretenul jurnaliştilor, floretist al cuvântului, fermecător, simpatic, comunicativ.

Când a intrat, cu Uniunea Forţelor de Dreapta, în arcul puterii CDR-iste, a devenit acru, ţepos, greu accesibil, arţăgos, cusurgiu.

În anul 2000, s-a sucit, pentru că era campanie electorală: iar a devenit intelectualul fermecător, intrat în politică. La sediul UFD din strada Emanoil Porumbaru, jurnaliştii care-l vizitau aveau parte de palavre elegante despre poezie contemporană, literatură de calitate şi, dacă se apropia vreo conferinţă de presă a “aliaţilor”, erau duşi de Varujan cu bucifalul său negru la locul faptei.

Ulterior, aceiaşi jurnalişti au aflat că UFD era sponsorizat puternic de Sorin Ovidiu Vântu. După ce a ajuns iar la guvernare, ca şef al Comisiei Buget – Finanţe din Senat, apoi ca ministru, Vosganian a redevenit din noi acru, nervos, distant, greu accesibil.

Aşa a rămas până acum.

Citeşte şi
Eugen Teodorovici și Varujan Vosganian au pledat în favoarea intereselor Rusiei în economia României, și
Daniel Horodniceanu, şeful interimar al DIICOT, crede că este posibil să nu fi fost nominalizat
Propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată
Actualul şef DIICOT, Daniel Horodniceanu, s-a înscris astăzi în cursă pentru un nou mandat de
Dan Nicolau, trompetistul trupei Vunk, a fost reținut de procurorii DIICOT. Este vorba despre un
Reprezentantul legal al Lukoil România este vizat într-un dosar de evaziune fiscală. DIICOT a dispus
Ministerul Justiţiei a publicat miercuri seară proiectul de modificare la Legile Justiţiei. Acesta a fost
Avocatul Marius Coltuc a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru 24 de ore. Acuzaţiile sunt
Procurorii DIICOT îl urmăresc penal pe Mircea Sandu pentru delapidare. Există suspiciunea rezonabilă că în
DIICOT susține că proiectul de ordonanță inițiat de Ministrul Justiției nu este întemeiat pe o
Share