Valeri Kuzmin: Prezenţa trupelor SUA şi Franței în România toarnă gaz pe foc

Share

Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a declarat că trupele americane și cele franceze, care vor sosi în România, nu pot provoca altceva decât escaladarea tensiunilor din regiune.

Kuzmin a afirmat că prezența americanilor și francezilor în România este departe de a ajuta, „nu are cum să detensioneze”, ci este ”gaz pe foc”.

”Nu e o noutate că stabilitatea strategică este bazată pe paritate. Dacă una din părți își crește potențialul defensiv, slăbește potențialul de contraatac al celeilalte tabere”, a susținut Valeri Kuzmin.

Baza de la Deveselu a fost vizitată de reprezentanții ruși doar o singură dată, la începutul construcției. Acum, Rusia are deja informații, cu privire la capacitățile deținute de acea bază, a mai afirmat Kuzmin.

„În Deveselu a fost lansat modelul numit MK 41. Nu sunt expert militar, dar acesta ar putea fi ușor și rapid reajustat pentru arme strategice, de exemplu rachete de croazieră Tomahawk, iar aceste rachete de croazieră pot avea orice tip de focos, convențional sau neconvențional.

Aceasta este ideea principală. Auzim în România că americanii v-au dat garanții. Eu vă pot spune că baza de la Deveselu, din ceea ce știu eu, a fost vizitată de un reprezentant al Rusiei doar o dată, în faza de început, când se vedea doar ceea ce urma să fie instalația americană din acest loc”, a declarat ambasadorul.

Share