USR PLUS vrea ca ședințele consiliilor locale să fie filmate și postate online

Share

O idee foarte bună vine de la USR PLUS. Această iniţiativă ar putea să transparentizeze felul cum se iau deciziile în administraţia românească.

Parlamentarii USRPLUS au depus un proiect legislativ, prin care administrațiile locale sunt obligate să filmeze integral ședințele de consiliu local și județean, apoi acestea să fie postate online, pentru a deveni accesibile tuturor cetățenilor.

Proiectul a fost inițiat de deputații Filip Hăvârneanu și Oana Cambera.

„Consiliul Economic și Social a avizat favorabil inițiativa legislativă în care eu și Oana Cambera am solicitat ca ședințele de consiliu local și județean să fie filmate și accesibile tuturor cetățenilor. Este o primă reușită și o vom face să conteze până la capăt!

Felul în care aleșii decid, modul în care ei ajung la hotărâri care privesc comunitățile, toate trebuie să aibă caracter public. Nu vom mai tolera limitarea dreptului la informația publică, nu vom mai permite ca interesul oamenilor să fie umbrit de politica făcută după perdea.

Administrația opacă, jocurile de culise, aranjamentele și atitudinea unor aleși de ‘stat în stat’ vor fi de domeniul trecutului. Cetățenii trebuie să vadă, să știe, să participe la actul decizional, să tragă singuri concluzii.

Lipsa transparenței din prezent nu este justificată, iar dacă este ceva ce trebuie să rămână secret, acela este votul cetățenilor. Următorul pas este obținerea avizului pozitiv de la Consiliul Legislativ”, a anunțat Hăvârneanu, pe Facebook, conform AK24.

Share