Un nou 7 aprilie pe 30 noiembrie? (Bogatu)

Share

Se pare că PCRM, de bună seamă, cloceşte o rebeliune. Presa a semnalat déjà faptul că Partidul Comuniştilor ne pregăteşte un nou 7 aprilie. Mai întâi, portalul Hotnews.md, iar mai apoi, Constantin Tănase în Timpul au scris că Voronin şi compania, în cazul unei înfrângeri în alegeri, ar putea să provoace tulburări violente în Chişinău.

FOTO: Vocea Basarabiei – Juristul Nicolae Răilean cere dizolvarea PCRM-ului

Mass-media remarcă o foială suspectă a unor fiţuice de ceapă ale comuniştilor. Acestea din urmă, ca la comandă, menesc astăzi o destabilizare de proporţii a situaţiei politice după alegeri.

Deunăzi, bunăoară, pretinsul analist Zurab Todua în gazeta Puls, iar miercuri Moldova Suverană au dat ca sigure nişte dezordine în masă pe care, chipurile, le-ar pune la cale partidele din AIE.

Aceste insinuări nu au cum fi, fireşte, întâmplătoare. Se ştie că mijloacele de propagandă ale PCRM nu sunt lăsate de capul lor. Ele sunt coordinate riguros de staff-ul PCRM şi execută cu stricteţe ordinele ce vin de sus.

Dau de bănuit şi zvârcolirile caudate ale suporterilor PCRM de la Moscova. Marţi, în Duma de Stat, a luat cuvântul Kulikov, deputatul Partidului Comunist din Federaţia Rusă, care, într-un stil kaghebist, a încercat să incite spiritele, inducând idea că evoluţiile politice din Republica Moldova ar degrada periculos.

Concomitent, de parcă ar pune sare pe rană, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat la începutul săptămânii curente că fără trupele ruse, la Nistru ar izbucni iar un nou conflict militar.

Să nu uităm, de asemenea, că acum câteva luni prim-ministrul Rusiei ne ameninţa cu spectrul Kârhâzstanului. Or, fostul “podpolkovnik KGB” nu aruncă vorbe-n vânt. Nu şi-a mai bătut el gura degeaba. Nu-i exclus ca Putin să ne pregătească un Kârgâzstan sângeros pe 30 noiembrie sau într-o altă zi de după alegerile parlamentare.

Este limpede că Moscova nu se va împăca uşor cu o victorie a forţelor democratice şi prooccidentale . Şi cum influenţa PCRM scade dramatic, ruşii urzesc ceva. Să fim vigilenţi.

Sursa: Petru Bogatu pe Vocea Basarabiei

Share