Un jurnalist neagă că a fi dezvăluit parolele WikiLeaks

Share

Apariţia pe Internet în ultimele zile a peste 250.000 de telegrame secrete aparţinând diplomaţiei americane a declanşat o noua furtună mediatică, reprezentanţii WikiLeaks invinuindu-i pe ziariştii cotidianului britanic The Guardian că ar fi dezvăluit intenţionat parola de acces la documentele secrete.

pcmag – There’s Been a Leak at WikiLeaks

Până în prezent, toate telegramele apărute pe site-ul WikiLeaks fuseseră cenzurate, astfel încât să nu apară şi numele informatorilor care lucrau pentru SUA, dar noile documente au fost date publicităţii în forma lor brută, fapt care a produs o mare îngrijorare la Washington.

Pe contul de Twitter al celor de la WikiLeaks se face chiar precizarea că un jurnalist de la The Guardian, “sfidând acordul încheiat cu redactorul-şef al ziarului, Alan Rusbridger şi acţionând fie din neglijenţă, fie voit, a dezvăluit într-o carte parola de acces la întreaga arhivă WikiLeaks Cablegate”.

De asemenea, reprezentanţii WikiLeaks au mai precizat că avertizaseră încă din 25 august Departamentul de Stat american că publicarea completă a arhivelor este iminentă, întrucât cineva a făcut publice parolele, după ce a accesat arhivele gruparii… tot pe Reporter Virtual

Share