Ion Tiriac a fost asociat cu Al Capone de Polonia

Share

Ion Tiriac a fost asociat, atunci cand si-a fondat holdingul, cu Ricardo Fanchini, supranumit Al Capone din Polonia, si care, intre timp, a fost condamnat la New York, sub numele de Richard Rotmann, la inchisoare pentru afaceri cu droguri, se arata intr-o carte recent publicata in Germania de ziaristul de investigatii Jurgen Roth, scrie Deutsche Welle.

bibliovedete

Unfair Play. Cum stapanesc sportul manageri corupti, functionari scrupulosi si pariori” este dedicata amestecului crimei organizate in sport, inclusiv in Romania, si vorbeste despre Ion Tiriac, Marius Vizer, clanul Becali, Vasile Blaga sau Liviu Luca.

“A fost ca un CEO al crimei si obisnuia sa organizeze summituri ale criminalitatii in Austria, unde oameni din Camorra, cartelurile columbiene, mafia ruseasca se intalneau si imparteau lumea”

, scria in anul 2008, pe BBC News, un ziarist belgian de investigatii, care a analizat activiatatea lui Ricardo Fanchini ani de zile, dar care a preferat sa-si pastreze anonimatul.

Placa turnanta Bamboo

Autorul prezinta si “lumea care se invarte in clubul de nopate fara de care nu poate fi conceputa viata in inalta societate bucuresteana”.

“Bamboo apartine unui italian, Giosue Castellano, prieten cu Gheara si nepotul lui ‘Madame Camorra’, Pupetta Maresca, una dintre cele mai influente persoane din fruntea organizatiei criminale napoletane, in anii 80.

Presa italiana a descoperit legaturi intre stabilimentul din Bucuresti si miliardele de euro ce s-au invartit in scandalurile gunoaielor din Napoli”

, scrie DW.

Nicu Gheara este, scrie Jurgen Roth, “Nasul”, cunoscut pentru anvergura actelor de coruptie de care este periodic invinuit… tot pe HotNews

Share