home POLITICA UN DIPLODOC Liviu Pop, ministrul interimar al Educaţiei

UN DIPLODOC Liviu Pop, ministrul interimar al Educaţiei

Share

Victoraş Ponta reuşeşte performanţa să numească un ministru interimar crepinoid la Educaţie, pe Liviu Pop, după ce a numit iniţial un plagiator, pe Ioan Mang, iar aceasta după ce a nominalizat iniţial o aprozăreasă şefă de la universităţile private, doamna Corina Dumitrescu.

Monitorul de Vrancea

În întrecerea socialistă “să dăm ţării mai mult cărbune / şi o nouă săptămână mai plină de gafe, erori economice şi paşi spre genune”, Victoraş reuşeşte performanţe demne de cascadorii râsului.

Liviu Pop s-a produs ieri într-o mirabilă conferinţă de presă, la care a participat unul dintre cei mai prestigioşi jurnalişti de agenţie, Ovidiu Vanghele, profesionist cu premii pentru jurnalism.

Altfel nu aş fi crezut ce am citit în Gândul. Apoi, faptul că e adevărat şi nu un tratament fabulatoriu mi l-am confirmat mie însumi, printre hohote de râs cu lacrimi, în lectura textului scris de Petre Bădică în România liberă.

La Dolj, marţi-după-amiază, un elev a murit, după o altercaţie cu un coleg, în şcoală. Liviu Pop a ţinut să pomenească miercuri despre incident, afirmând că “este, în momentul de faţă, în derulare“.

Evident, Liviul Popul a vrut să spună că are în curs de desfăşurare cercetările din acest scandal. Este o greşeală tipică agramaţilor să vorbeşti despre derularea unui fenomen abstract. Derularea este… inversul rulării şi este un lucru foarte concret, ce se petrece cu obiectele ce se pot rula. A aplica sensul figurativ aici este, repet, o eroare tipică agramaţilor patenţi.

Liviu Pop i-a mulţumit apoi fostului ministru Mang “pentru deschiderea pe care a dat-o“. Sunt convins că plagiatorul a stat o săptămână, cât a fost în funcţie, numai în şpagat şi sfoară.

Marile gafe de-abia urmează. Liviu Pop şi-a exprimat, sincer, o speranţă:  “Sper ca şi în continuare, şi împreună cu dumneavoastră, să trecem printr-o perioadă foarte grea“. Să treceţi dumneavoastră, domnule ministru, iar pe noi să ne lăsaţi în pace!

Gafeurul săptămânii a doua a Cabinetului Ponta a vorbit despre termenele depăşite pentru anumite comisii din minister, spunând că organizarea acestora este un lucru “care încercăm să-l rezolvăm“. Evident, domnul ministru al Educaţiei a folosit nominativul în locul acuzativului.

Furtunos, crotinelul a spus, pe nerăsuflate: “Deci sunt lucruri care se desfăşoară cu o viteză extraordinară, în unsprezece zile nu avem voie să greşim nimic, şi vorbesc aicea şi cu sâmbătă, şi cu duminică“.

A urmat un dezacord demn fix de clasa pregătitoare: “Clasa pregătitoare, repet, ca şi celelalte ordine, rămân în vigoare“.

Apoi ‘telectualu’ PSD a pomenit, aşa, în treacăt, “o prioritate secundară“, ţinând să spună audienţei, cum notează ironic România liberă, că este la bază profesor de matematică. Da, dar se pune problema: ce este la vârf?

În încheiere, ca pentru o descheiere antiintelectuală, ministrul Pop post-Mang a demonstrat încă o dată cum se împleticeşte acuzativul în nominativ: “Vreau să rezolv problemele care le am, nu să-mi pun probleme şi-apoi să caut soluţii la ele“.

În postarea precedentă l-am văzut pe dl. ministru Liviu Pop întrebându-se:

• Cine sunt eu?
• Are viaţa mea vreun sens?
• Cum îl pot afla?

Uitaţi un răspuns pentru dumneavoastră, domnule ministru: numai Dumnezeu ştie.

Citeşte şi
Senatorul PSD Liviu Marian Pop, fost ministru al Educatiei, supranumit Genunche, a emis un panseu,
Rareș Bogdan, izolat de Ludovic Orban în PNL? Eu cred că este o aparenţă. „Probabil,
În politică au carieră amantele şi hoţii, a declarat fostul consilier guvernamental Remus Borza, care
Purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat că aducerea lui Radu Mazăre
Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat că la finalul mandatului de senator îşi încheie activitatea
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, probabil va încerca să lanseze noi acţiuni politice şi militare în
Federaţia Europeană a Jurnaiştilor (FEJ) anunţă că un proiect de lege ameninţă independenţa Agenţiei de
Reversarea contrareformei instituționale care se manifestă în aceste luni cu virulență este o necesitate. Până
.. că nu e structurată coerent, pe ONG-uri militante, cu lideri vizibili, clar stabiliţi. Defectul
Afacerile preşedintelui Donald Trump sunt în conflict cu calitatea sa de om de afaceri. Newsweek
Share