home EUROVISION, EVENIMENT Ultima săptămână de înscrieri la Eurovision

Ultima săptămână de înscrieri la Eurovision

Share

Autorii şi interpreţii mai au doar o săptămână în care să-şi pregătească şi să-şi trimită melodiile pentru Selecţia Naţională Eurovision 2014. Conform Regulamentului competiţiei, ultima zi de înscriere este 14 februarie.

Reamintim calendarul din acest an al competiţiei:

În 19 şi 20 februarie va avea loc preselecţia pieselor înscrise, iar pe 20 februarie aflăm cele 12 melodii finaliste. Pe 1 martie, alegerea melodiei câştigătoare se va face în cadrul unul spectacol televizat, cei care decid fiind publicul larg şi un juriu de specialitate.

Cei interesaţi de participarea la Selecţia naţională sunt invitaţi să consulte site-ul oficial eurovision.tvr.ro, unde pot găsi toate informaţiile necesare participării, precum şi ultimele noutăţi din ţară şi de afară pe subiectul Eurovision.

Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2014, la Copenhaga, Danamarca, în 6, 8 şi 10 mai. România va participa în cea de-a doua semifinală a concursului, cea din 8 mai, alături de Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta, Macedonia, Finlanda, Irlanda, Slovenia, Belarus, Grecia şi Elveţia.

Luminiţa Anghel: „Este o experienţă minunată să fii pe acea scenă, măcar o dată-n viaţă!”

Reprezentanta României la Eurovision în 2005, desfăşurat atunci la Kiev, îşi aminteşte cu plăcere de experienţa concursului internaţional al cântecului european:

Pentru noi – pentru că am fost o echipă, Sistem şi Luminiţa Anghel – a fost, cred, una dintre cele mai frumoase experienţe profesionale din viaţă.

Ne-am întors pe un loc fruntaş, am avut ocazia să ne urmărească zeci de mii de oameni în sală şi să ne strige numele – şi milioane de telespectatori să ne voteze.

Am avut emoţii mari, pentru că reprezentam România şi pentru că a contat foarte mult pentru noi atunci când am ridicat steagul ţării noastre.

A fost o minune de la Dumnezeu că ne-am urcat pe podium, pentru că aşteptările – şi din ţară, şi ale noastre – nu erau chiar, chiar atât de mari.

Încă mai am mulţi prieteni şi acum, după atâţia ani de la participare, cu care ţin legătura, din diferite ţări ale Europei.

Este o experienţă minunată să fii pe acea scenă, măcar o dată-n viaţă. Ai ocazia, printr-o piesă bună, un spectacol extraordinar şi o interpretare pe măsură, să demonstrezi lumii că exişti – tu, ca artist român şi tu, ca ţară, România.

Nu uitaţi să urmăriţi Selecţia naţională Eurovision 2014! Nu uitaţi să fiţi alături de concurenţii care ne vor reprezenta anul acesta la Copenhaga, în Danemarca!

, îi îndeamnă Luminiţa Anghel pe toţi cei care vor să încerce emoţia Eurovision în acest an.

Despre Eurovision:
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Citeşte şi
Cinci lucruri care nu îmi plac la finalele Eurovision bune

1. Participă o mulţime de piese bune şi câştigă cea mai bine marketată. 2. Organizatorul,

INTERVIU Manoliu: Eurovision România, cu compozitori şi solişti străini

• Dan Manoliu despre cum va fi Eurovision 2013: înscrierea 14 ian–3 feb•semifinale 23, 24

Avem buget pentru Eurovision Song Contest România 2013

CA SRTV a aprobat participarea Televiziunii Române la concursul Eurovision 2013, care se va desfăşura

EUROVISION iRealitatea o confundă pe Elena Gheorghe cu Elena Ionescu de la Mandinga

Realitatea TV a pus o postare despre o machedoanca, fata de preot, care va reprezenta

EUROVISION Cea mai frumoasă melodie: “Don’t say sorry”, Bianca Purcărea

Probabil cea mai frumoasă melodie din finala de anul acesta. Valoric, ca profunzime, ca trăire,

EUROVISION Fetele nu plâng, Mandinga nu cântă

Ioana Anuta e o pustoaica de 18 ani ce vine din Eurovision Junior. Canta un

EUROVISION Merg singur şi mă şuntează Miss Mary

Ovidiu Anton de la Partizan interpretază o altă piesă favorită anul acesta. Electric Fence ne

EUROVISION TVR pregăteşte un spectacol exclusiv pentru internauţi

Pentru prima dată în istoria organizării selecţiilor Eurovision, Televiziunea Română va asigura o transmisiune online

EUROVISION Trasee de regularitate, pentru conformitate

Trei melodii concurente extrem de politicoase cu juriul, competitia, armoniile, conformitatea muzicala foarte la moda

EUROVISION Cătălin Josan este unul dintre marii favoriţi

"Call my name" e una din cele mai frumoase melodii de anul acesta. Cătălin s-a

Share