home EVENIMENT UGSR solicită Statului Român să nu naţionalizeze patrimoniul sindical

UGSR solicită Statului Român să nu naţionalizeze patrimoniul sindical

Share

Având în vedere că în prezent unele grupuri politice încearcă să promoveze în Parlament un Proiect de lege privind regimul juridic al patrimoniului sindical, Uniunea Generală a Sindicatelor din România – UGSR solicită instituţiilor statului să nu naţionalizeze averea sindicatelor.

UGSR a transmis astăzi, 25 noiembrie 2013, Preşedinţiei, Parlamentului, Guvernului, Curţii Constituţionale şi partidelor politice parlamentare dovezile care confirmă continuitatea istorică a acestei confederaţii sindicale, care nu a fost niciodată desfiinţată sau dizolvată.

De asemenea, au fost transmise şi concluziile documentelor probatorii cercetate de DNA, care confirmă faptul că organizaţiile sindicale CNSLR-Frăţia, Cartel ALFA, BNS şi CSDR au acţionat ca un grup organizat la fraudarea patrimoniului UGSR.

În cazul în care autorităţile statului nu vor ţine cont de documentele prezentate, UGSR va apela la toate forurile internaţionale. Conform Constituţiei României şi Convenţiei nr. 87 a Organizaţiei Internaţionale a Muncii, ratificată de statul român, organizaţiile lucrătorilor şi a celor care angajează nu pot fi dizolvate sau suspendate pe cale administrativă.

Prin adoptarea unui act normativ care nu ţine cont de existenţa UGSR, autorităţile statului încalcă Convenţiile OIM şi Directivele europene.

Preşedinte UGSR,
Ştefan Călinescu

Vă prezentăm în continuare Nota privind concluziile rezultate din analiza documentelor probatorii cercetate de DNA în privinţa patrimoniului sindical:
(Citeşte) Ziarul Solidaritatea!

Citeşte şi
La Congresul UGSR, confederaţia a reacţionat la încercările de înstrăinare a patrimoniului confederal.  O parte
Uniunea Generală a Sindicatelor din România protestează public faţă de blocarea activității confederației prin sigilarea
"De mai bine de jumatate de an, implicarea Guvernului este numai la stadiul de promisiune
UGSR a luat act de comunicatul semnat de reprezentanţii CNS Cartel Alfa, CNSLR-Frătia, BNS si
UGSR 1945 a absorbit UGSR 2010, în urma unui acord de fuziune prin absorbţie încheiat
Congresul FRJ MediaSind a validat, cu unanimitate de voturi, afilierea la Uniunea Generală a Sindicatelor
MediaSind a validat cererea de afiliere a Sindicatului Liber al Salariaţilor din Monitorul Oficial.
Drepturile tuturor angajaţilor vor putea să fie apărate în continuare, cel puţin patru ani de
Tribunalul Municipiului Bucureşti a constatat reprezentativitatea Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind la nivelul noului sector
Sindicatul sustine ca directorul interimar Agerpres mistifica calificativele jurnalistilor inscrisi in organiyatia sindicala ce il
Share