Ucraina va primi 100 de tancuri de luptă Leopard 1

Share

Ucraina urmează să primească peste 100 de tancuri de luptă, tipul mai vechi, Leopard 1, din mai multe țări europene.

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a făcut o vizită surpriză la Kiev, unde a anunțat acest lucru.

Numărul de tancuri este suficient pentru a echipa cel puțin trei batalioane, a spus Pistorius, fără a numi țările, în afară de Germania.

Acestea urmează să fie livrate până în primul sau al doilea trimestru al anului 2024.

Pistorius, care a preluat funcția de ministru al Apărării cu mai puțin de trei săptămâni în urmă, s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu ministrul Apărării, Oleksiy Reznikov, în timpul vizitei sale.

“Mulțumesc lui @Bundeskanzler colegul meu Boris Pistorius și poporului german. Coaliția de tancuri merge… spre victorie!” a spus Reznikov, pe Twitter.

Guvernul german a declarat săptămâna trecută că a aprobat exportul tancurilor de luptă Leopard 1, în Ucraina, dar purtătorul de cuvânt al guvernului care a făcut anunțul a refuzat să comenteze cu privire la numărul de tancuri care vor fi trimise.

O declarație comună emisă de Ministerul Economiei și Ministerul Apărării informează că exportul a până la 178 de tancuri de luptă principale Leopard 1A5 în Ucraina a fost aprobat.

Declarația a adăugat că numărul exact care va fi livrat „depinde de lucrările de întreținere necesare”.

Leopard 1 nu sunt la fel de avansate ca Leopard 2, pe care Germania și alte țări s-au angajat să le trimită Ucrainei, luna trecută, după ce Statele Unite au fost de acord să trimită tancuri M1 Abrams.

Inițial, Germania și-a arătat reținerea de a furniza tancuri Leopard sau de a permite țărilor terțe, care au tancuri Leopard, să le trimită în Ucraina.

Tweet-ul lui Reznikov i-a arătat pe el și pe Pistorius ținând în mână un mic model de Leopard 2, spunând că primul dintre tancurile de luptă promise a sosit la Kiev.

„Vor fi mai multe”, a adăugat el.

Ucraina le-a cerut aliaților săi occidentali arme mai grele, pentru a se confrunta cu trupele ruse invadatoare, care continuă să lanseze atacuri, de-a lungul liniei frontului, în estul Ucrainei.

Armata Kievului a raportat mai multe atacuri pe 7 februarie, în timp ce oficialii ucraineni au continuat să avertizeze că Moscova se pregătește pentru o nouă ofensivă în regiune.

Armata Rusiei a lansat șase rachete și 24 de lovituri aeriene, în ultimele 24 de ore, potrivit Statului Major al armatei ucrainene, la începutul zilei de 7 februarie.

Statul Major a anunţat de asemenea 75 de lovituri de artilerie, inclusiv asupra țintelor civile din regiunile de est și sud-est ale orașului Harkov. , Donețk, Dnipropetrovsk și Herson.

S-a spus că a existat un număr nespecificat de victime civile.

Ulterior, Pavlo Kyrylenko, șeful administrației militare regionale Donețk, a raportat că o persoană a fost ucisă și cinci au fost rănite, în urma bombardamentelor de peste noapte, în Regiunea Donețk.

Statul Major a mai spus că 1.030 de soldați ruși au fost uciși în Ucraina, în 24 de ore, deși astfel de cifre ale victimelor sunt imposibil de verificat.

Noua luptă vine după ce guvernatorul de la Luhansk, Serhiy Hayday, a declarat că Rusia desfășoară întăriri în estul Ucrainei, înainte de o posibilă nouă ofensivă.

„Vedem din ce în ce mai multe rezerve (rusești) dislocate în direcția noastră, vedem că sunt aduse mai multe echipamente”, a declarat Hayday, pentru televiziunea ucraineană, pe 6 februarie.

„Ei aduc muniție, care este folosită diferit decât înainte – nu mai este bombardare non-stop. Încep încet să se pregătească pentru o ofensivă la scară largă”, a susținut Hayday.

Share