Ucraina i-a arestat pe asasinii trimişi de Vladimir Putin

Share

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) i-a reținut pe asasinii trimiși de Vladimir Putin, pentru al lichida pe ministrul ucrainean al Apărării, Oleksei Reznikov.

Pe listă mai era și șeful Direcției Principale de Informații a Armatei (GRU), Kirill Budanov. Pregătirile în vederea comiterii acestor asasinate au fost realizate de angajații Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Ucigașii urmau să încaseze o recompensă cuprinsă între 100.000 și 150.000 de dolari, pentru fiecare înalt oficial ucrainean eliminat.

Detaliile au apărut pe canalul de Telegram al SBU, fiind preluate ulterior de Obozrevatel.com, cel mai popular site de știri din Ucraina.

În misiunea eșuată a teroristului Vladimir Putin, s-au implicat ofițerii de personal ai serviciilor de informații militare de la Moscova, dar și un militar al autoproclamatei Republici Populare Lugansk (LPR).

Comunicatul este avizat de șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasili Maliuk:

“În această operațiune dificilă, de prevenire a uciderii ministrului Apărării și a șefului serviciului de informații militare, angajații Direcției Principale a SBU din Kiev și regiunea Kiev au colaborat cu unitățile SBU din regiunea Volin și cu Poliția Națională. Totul s-a desfășurat sub conducerea procedurală a Procuraturii Raionale Pechersk, din Kiev.”

 

Share