TVR o tine danga ca finala Eurovision Romania s-a desfasurat corect

Share

O sa continuu acum seria de postari, care pornesc de la prezenta lui Iosif Kiss, la sfarsitul saptamanii trecute, la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD). Impreuna cu avocatul TVR, Iosif a avut infatisare in prima runda de audieri, privind o posibila discriminare a trupei Biondo de catre unii membri ai juriului finalei Eurovision.

Am reprodus in foto un fragment al documentului alcatuit, in apararea sa, de catre Televiziunea Romana, semnat de catre presedintele SRTv, Alexandru Sassu, prezent, alaturi de multe alte documente, pe blogul lui Iosif, dedicat putregaiului in care traim. O sa citez un fragment aparent obscur: aliniatul al doilea al adresei lui Sassu catre Asztalos Csaba, presedintele CNCD:

“Selectia Nationala pentru alegerea piesei muzicale care sa reprezinte Romania la Concursul Eurovision 2008 s-a derulat conform Regulamentului de desfasurare a acestei manifestari elaborat de catre SRTV […], in acord si cu Regulamentul International al Concursului Eurovision”

Aici trebuie sa facem precizarea ca dl. Sassu, cand s-a desfasurat Eurovision Romania, calatorea intr-o realitate paralela, in a patra dimensiune si, prin urmare, nu stie nimic. De aceea, pentru ca stim acest lucru si mai stim ca Dl. Alexandru Sassu este un tip destept, o sa-i aducem aminte cate ceva.

In primul rand, daca nu ati haladuit pe blogul meu, va amintesc ca am scris despre acest lucru la un moment dat, si nu doar o singura data, ci de mai multe ori. Este de-ajuns sa va jucati, dand click pe sagetile din dreapta, din arhiva, si veti vedea cate kilograme de text am scris pe acest subiect.

In al doilea rand, merita observat felul cum un document oficial al SRTv dezinformeaza. Practic, o institutie publica, SRTv, dezinformeaza o alta institutie publica, CNCD. Daca se va demonstra dezinformarea, dl. Sassu va avea probleme serioase, ca semnatar al documentului incriminat.

Daca ar fi sa toc marunt tot ce se gaseste in documentele postate de Iosif, ar trebui sa scriu un studiu. De exemplu, cum va explicati faptul ca unii membri ai juriului finalei si-au semnat foile de vot si altii nu? Sau ce spuneti despre faptul ca foaia de vot a Didei Dragan a fost schimbata cu aceea a unui alt membru al juriului? Cine a schimbat-o? Cand? Cum? De ce? De ce sunt traduse in limba romana numele pieselor pe foaia de vot a Didei Dragan si de catre cine?

Raman cu parerea de rau ca nici unul dintre membrii juriului, care au dat 12 puncte piesei “Shine” a trupei Biondo, nu a dat opt puncte mai putin piesei “Pe-o Margine de Lume” a lui Nico & Vlad. Ar fi fost de-ajuns ca sa mergem cu Biondo la Eurovision. Ma bucur ca acest lucru nu s-a intamplat, ca altfel nu ar fi iesit la suprafata tot acest puroi muzical national.

Share