home EUROVISION, EVENIMENT TVR o tine danga ca finala Eurovision Romania s-a desfasurat corect

TVR o tine danga ca finala Eurovision Romania s-a desfasurat corect

Share

O sa continuu acum seria de postari, care pornesc de la prezenta lui Iosif Kiss, la sfarsitul saptamanii trecute, la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD). Impreuna cu avocatul TVR, Iosif a avut infatisare in prima runda de audieri, privind o posibila discriminare a trupei Biondo de catre unii membri ai juriului finalei Eurovision.

Am reprodus in foto un fragment al documentului alcatuit, in apararea sa, de catre Televiziunea Romana, semnat de catre presedintele SRTv, Alexandru Sassu, prezent, alaturi de multe alte documente, pe blogul lui Iosif, dedicat putregaiului in care traim. O sa citez un fragment aparent obscur: aliniatul al doilea al adresei lui Sassu catre Asztalos Csaba, presedintele CNCD:

“Selectia Nationala pentru alegerea piesei muzicale care sa reprezinte Romania la Concursul Eurovision 2008 s-a derulat conform Regulamentului de desfasurare a acestei manifestari elaborat de catre SRTV […], in acord si cu Regulamentul International al Concursului Eurovision”

Aici trebuie sa facem precizarea ca dl. Sassu, cand s-a desfasurat Eurovision Romania, calatorea intr-o realitate paralela, in a patra dimensiune si, prin urmare, nu stie nimic. De aceea, pentru ca stim acest lucru si mai stim ca Dl. Alexandru Sassu este un tip destept, o sa-i aducem aminte cate ceva.

In primul rand, daca nu ati haladuit pe blogul meu, va amintesc ca am scris despre acest lucru la un moment dat, si nu doar o singura data, ci de mai multe ori. Este de-ajuns sa va jucati, dand click pe sagetile din dreapta, din arhiva, si veti vedea cate kilograme de text am scris pe acest subiect.

In al doilea rand, merita observat felul cum un document oficial al SRTv dezinformeaza. Practic, o institutie publica, SRTv, dezinformeaza o alta institutie publica, CNCD. Daca se va demonstra dezinformarea, dl. Sassu va avea probleme serioase, ca semnatar al documentului incriminat.

Daca ar fi sa toc marunt tot ce se gaseste in documentele postate de Iosif, ar trebui sa scriu un studiu. De exemplu, cum va explicati faptul ca unii membri ai juriului finalei si-au semnat foile de vot si altii nu? Sau ce spuneti despre faptul ca foaia de vot a Didei Dragan a fost schimbata cu aceea a unui alt membru al juriului? Cine a schimbat-o? Cand? Cum? De ce? De ce sunt traduse in limba romana numele pieselor pe foaia de vot a Didei Dragan si de catre cine?

Raman cu parerea de rau ca nici unul dintre membrii juriului, care au dat 12 puncte piesei “Shine” a trupei Biondo, nu a dat opt puncte mai putin piesei “Pe-o Margine de Lume” a lui Nico & Vlad. Ar fi fost de-ajuns ca sa mergem cu Biondo la Eurovision. Ma bucur ca acest lucru nu s-a intamplat, ca altfel nu ar fi iesit la suprafata tot acest puroi muzical national.

Citeşte şi
EUROVISION: Interviu cu Paula & Ovi pentru EscToday

Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu au acordat un interviu pentru EscTime despre participarea lor la Read more

EUROVISION: Si totusi, ati reusit sa votati?

Si totusi, ati reusit sa votati. Felicitari, este o performanta, dar dupa cate incercari? Doua, Read more

EUROVISION: Scandalul care a inceput cand trebuia sa ne bucuram

In debutul anilor '90, cand ar fi trebuit sa rupem Europa muzicala cu Laurentiu Cazan Read more

Anul Nou în Piaţa Constituţiei, cu jazz şi operă

Au fost întâi artificiile destul de obosite de la ceaţă ale lui Sorin Oprescu. Ca Read more

Eurovision. În dimineaţa concursului, Romania stia cate puncte va da (4)

Dezvăluirile despre Eurovision continuă. Ultima parte. Mult a fost, putin a ramas, gata, ati scapat! Read more

Interviu. Cum a tras TVR in caramida Todomondo (1)

Acum doi ani, am avut la Eurovision o trupa inedita, Locomondo, ce si-a schimbat numele Read more

Nico & Vlad Mirita, “Pe-o Margine De Lume”, Disney Version

https://www.youtube.com/watch?v=qtSREORqTKc

Nico: Mi-as dori sa reprezint la Eurovision si alta tara!

Interviu cu Nico si Vlad Mirita, in Formula AS, pe 3 mai. Reporterul intreaba: "De Read more

Dosarul Kiss – TVR, pentru discriminarea Biondo, discutat astazi la CNCD

Consiliul National pentru Combaterea Discrimarii (CNCD) l-a chemat azi dimineata pe Iosif Kiss, ca sa Read more

The Prayer, cu Celinica Nico si Vlad Mirita

Pentru ca nu avem compozitori, ne-am specializat in a canta noi ceea ce creeaza compozitorii Read more

Share