Tudorel Toader ar despăgubi deţinuţii prevalându-se de drepturile omului

Share

Despăgubirea deţinuţilor, ideea lui Tudorel Toader, va costa statul român între 370 şi 550 de milioane de euro. Este afirmaţia sindicatelor din Administrația Penitenciarelor. Aceasta în pofida faptului că ministrul Justiției nu mai recunoaște sumele avansate chiar de el, informează Revista 22.

Tudorel Toader are probleme personale mai vechi cu DNA?

Sindicatele trebuie să corecteze ritmic minciunile lui Tudorel Toader

Sindicatele arată într-un comunicat, citat de News.ro, că „periodic trebuie să corecteze încercările de dezinformare ale ministerului Justiției”,

“Periodic, ne aflăm în neplăcuta situaţie de a corecta încercările de dezinformare ale ministrului Justiţiei, care – mai nou – încearcă să ne convingă că, deşi a avansat sume de bani pentru despăgubiri, n-a făcut-o. Probabil că a înţeles dimensiunea dezastrului: această iniţiativa va costa între 370 şi 550 de milioane de euro”, spun sindicaliştii din ANP.

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a scris pe Facebok că “nici un oficial nu a avansat vreo suma de bani pentru posibile despagubiri ale foştilor deţinuţi, în sensul hotărârii pilot CEDO, referitoare la conditiile necorespunzatoare din penitenciare”.

Share