home POLITICA Tudorel Slugărel a fost în liceu o loază şi a picat admiterea la Drept

Tudorel Slugărel a fost în liceu o loază şi a picat admiterea la Drept

Share

În anul 1979, la Bacalaureat, junele Tudorel Slugărel era cât pe ce să pice examenul, când absolvea prestigiosul Liceu Unirea din Focşani.

La Matematică a luat doar 6. Nici clasa a XII-a n-a terminat-o mai glorios: media 6,33 la același obiect, 6,67 la Istorie (să fi fost profesorul lui excepţionalul Văsîi?), 5,67 la Chimie, 7,66 la Biologie și 7 la Engleză, informează colegii de la Newsweek.

Tot în 1979, Toader a fost respins la examenul de admitere la facultate, devenind student la Drept de-abia în 1982. A trebuit să tocească trei ani ca să-i intre-n cap materiile de admitere.

Tudorel Slugărel, absolventul mediocru lucios

Actualul ministru al Justiției a absolvit Liceul Industrial “Unirea” din Focșani. La Balacaureat, Tudorel Slugărel a luat nota 9 la Limba și Literatura Română, 6 la Matematică (parcă văd că l-a avut profesor pe Bos) și 10 la Proba Practică – medie generală 8,33.

Nu aş vrea să-l fac de râs pe profesorul de română care a avut ghinionul să-l aibă elev şi i-a dat note mari. Dacă era cumva tata sau altul dintre profesorii de excepţie de la acest liceu, ca Nicolae Chifan sau Marieta Tudorache, înseamnă că după liceu cineva sau ceva i-a deteriorat puternic mecanismul cognitiv.

Explicația pentru ultimul examen – cu doi ani mai devreme, instituția de învățământ preuniversitar fusese transformată din liceu teoretic în unul industrial, cu profil auto.

Liceul Unirea, cel mai prestigios din Focşani

Regimul comunist a decis să downgradeze acest liceu prestigios, unul dintre cele mai vechi din ţară, care a dat somităţi românilor, ca Ion D. Ion sau fostul decan al Facultăţii de Filologie din Bucureşti, Ion Pânzaru.

Generațiile care începuseră liceul la profilul matematică-fizică au fost lăsate să termine la acest profil, așa cum a fost cazul lui Toader. Acest lucru nu l-a scăpat însă ca, din clasa a XI-a, să aibă în orar obiecte aferente noului statut: Desen tehnic (clasa a XI-a, media generală 9,33), Studiul materialelor (cl. a XI-a, 9,66), Rezistența materialelor și organe de mașini (cl. a XI-a, 9,00), Acționări și automatizări (cl. a XI-a 8,00, cl. a XII-a 9,66), Motoare (cl. a XI-a, 8,33), Tehnologia meseriei (cl. a XI-a 9,34). La unul dintre obiectele de acest gen, Tehnologia asamblării și montajului, Toader a obținut una dintre puținele medii de 10 din liceu.

Părea că promite ca inginer sau maistru, dar n-a fost să fie. Conform diplomei meseria pentru care se calificase era “mecanic mașinist utilaje”.

tudorel slugărel

As la „Economie politică”

La obiectele clasice, Tudorel Slugărel n-a mai avut așa de mult succes. Posibil ca de pe atunci să-și fi smuls părul din cap din cauza Matematicii (cl. a X-a 7,83, cl. a XI-a 7,33, cl. a XII-a 6,33), Chimiei (cl. a XI-a 7,50, cl. a XII-a 5,67), Limbii Engleze (cl. a IX-a 7,27, cl. a XII-a 7), Limbii Franceze (cl. a XI-a, 7) sau Biologiei (atât în clasa a IX-a, cât și a XII-a a avut 7,66), Istorie (cl. a XII-a, 6,67).

A fost însă foarte bun la Economie politică (cl. a XI-a 9,66), Cunoștințe social-politice (cl. a X-a 9,17), Filozofie (cl. a XII-a, 10) și, paradoxal pentru cei care îl ascultă în prezent, Limba și Literatura Română: 8,91, 9,41, 9,33, 8,66 pentru cei patru ani de liceu.

tudorel slugărel

Citeşte şi
Eugen Nicolicea, mutilatorul frenetic al Legilor Justiţiei, a făcut Facultatea de Drept la Turnu Severin.
Sub titlul "Lohiile jurnalismului contemporan", Marius Ghilezan, vechiul meu amic, jurnalist cu state vechi de
Dan Barna, președintele USR, a vorbit despre ce urmează să se întâmple cu campania cetăţenească
Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, comisarul european pe Justiție Vera Jourova, Augustin Lazăr, procurorul general
Mihai Şora vorbeşte despre impactul noii ordonanţe de urgenţă prin care se modifică din nou
Un nou protest va avea loc astăzi, la Piaţa Victoriei, în urma anunţatei OUG pe
Vladimir Tismăneanu, politolog american de origine română, prezintă tabloul politic al momentului în ceea ce
Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, susține că, indiferent de ofensiva PSD-ALDE, care face
Liviu Avram spune că Tudorel Toader pregătește o ordonanță de urgență prin care Secția de
Șerban Valeca, liderul PSD Argeş, spunea că îi dă un cap în gură deputatei Simona
Share