home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Tudor Pendiuc este primul pe lista ALDE pentru Senat

Tudor Pendiuc este primul pe lista ALDE pentru Senat

Share

Fostul primar pesedist al Piteştiului, Tudor Pendiuc, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, este pe primul loc, pe lista ALDE la Senat.  Lista a fost aprobată în ultima ședință a conducerii organizației județene.

Toți candidații provin din Argeș. Nici un nume nu este impus de la centru. Pentru Senat, vor candida, în această ordine, Tudor Pendiuc, Simona Brătulescu, Robert Tudorache și Aurel Iacșa.

, se arată într-un comunicat transmis joi de ALDE Argeș.

Nu numai Tudor Pendiuc, e şi Andrei Gerea

La Camera Deputaților, lista cu propuneri e deschisă de deputatul Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE. Printre cei nominalizați: fostul consilier județean Bogdan Ivan și primarul comunei Coșești, Nicolae Pană.

Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului, cercetat în arest la domiciliu

Lista și ordinea celorlalți candidați va fi definitivată în cursul acestor zile. Luni, listele finale ale tuturor filialelor vor fi aprobate în conducerea ALDE.

, se mai menționează în comunicat, citat de Agerpres.

Fostul social-democrat Tudor Pendiuc, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție, a candidat în iunie ca independent pentru al șaptelea mandat de primar al municipiului Pitești, însă a fost învins la limită de fostul viceprimar Cornel Constantin Ionică, reprezentantul PSD.

Pendiuc a condus administrația locală a municipiului Pitești începând din anul 1992. Ultimul mandat l-a câștigat în 2012, când a candidat din partea Uniunii Social Liberale (USL) și a obținut aproape 48.000 de voturi, reprezentând 69,25% din total.

Share