Trei tabere, fiecare luptă pe două fronturi

Share

Iar aceasta în cel mai bun caz, simplificând, pentru că lucrurile sunt şi mai complexe decât atât.

În interiorul USL, PSD e în conflict cu PNL, care este în conflict şi cu PSD,  dar şi cu PC. UNPR nu e în conflict cu nimeni, ea asigură, ca întotdeauna, stabilitatea politică.

În Opoziţie, Partidul Popular Dan Diaconescu nu e cu nimeni şi e cu toată lumea. Când vorbeşte despre USL, fiecare reprezentant al acestei formaţiuni populiste – fantomă pare a fi un virulent pedelist sau peempist anti-uselist. Aceasta dacă nu negociază trecerea la PSD, situaţie în care vorbeşte fără să spună nimic, ca fostul nostru coleg de la Pro TV, Radu Popa, mai alunecos decât plomba.

PMP (Partidul Mişcarea Populară) critică PDL, care critică PMP. Forţa Civică, PNŢCD şi IRL critică şi ei PDL, tot pentru deviaţionism, cum că ar negocia în secret cu USL. În schimb, PDL afirmă că novicii din Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr şi PMP trebuie să mai sape, până dau de izvorul politicii pure.

Planul mare al lucrurilor este însă acesta: război în trei tabere. Formaţiunile de centru-dreapta şi Băsescu sunt în război cu PSD şi lasă în pace deocamdată PNL. PNL e în război cu PSD şi PC, dar şi cu Traian Băsescu. PSD şi el luptă pe două fronturi, războindu-se în USL cu PNL şi în afara USL cu “dictatorul Băsescu” şi aliaţii săi.

Parafrazându-l pe Ion Luca Caragiale, “din această harababură nu veţi ieşi”. Viitorul? O criză politică majoră, bazată pe un conflict generalizat. Centrul-dreapta ar putea să fie marele câştigător, dacă stopează disputele şi acţionează coerent.

Share