home ECONOMIE, MASS MEDIA, POLITICA B1.ro ar putea fi victima unui atac informatic tip DoS

B1.ro ar putea fi victima unui atac informatic tip DoS

Share

UPDATE: Website-ul site-ului B1 TV şi-a revenit în cursul dimineţii.

Website-ul postului de televiziune B1 TV ar fi putut fi atacat prin metoda DoS (DenialofService) în noaptea trecută. În jurul orei 3:30 dimineaţa, am intrat pe acest website şi am primit răspunsul serverului redat în printscreen-ul din postare.

Ca să înțelegem de ce este posibil să fie vorba despre un atac informatic de tip DoS, vom explica faptul că este greu de crezut că un website cade, pentru că nu rezistă la numărul extrem de mare de vizitatori care îi apelează în acelaşi timp serverul în noaptea de vineri spre sâmbătă.

• de la ora 10.00, citeşte aici şi: Falimenţa pontanacului, nu cea a postului Realitatea TV

Este un fapt cunoscut de către webmasteri că, începând de vineri seară până duminică seară, traficul de Internet scade serios pe perioada week-end-ului. Deci este puţin probabil că B1.ro a avut un asemenea flood de vizitatori unici că serverul său nu a mai făcut faţă. Ping-ul pe care l-am dat în IP-ul www.b1.ro a arătat fără putinţă de tăgadă că serverul acestui website este în swap.

Mai mult, acest mesaj tipic atacurilor de tip DoS, “Too many connections”, are loc într-un moment în care Guvernul a dat o ordonanţă de urgenţă special pentru Realitatea TV, conform căreia un post de televiziune aflat în insolvenţă pierde automat licenţa de emisie.

Să fie o simplă coincidenţă?

Share